VINX- Voice & Percussion

VINX- Voice & Percussion
1. októbra 2010 o 20.00h. v Majestic Music Club-e
Karpatská ul. 2, Bratislava
International A Cappella Soul & World Music – live!

Hlas a perkusie
Nik z tých, ktorí  už videli Vinxa naživo, na neho tak skoro nezabudne.
Vinx je na pódiu sám. Jeho hlasové aranžmá vytvárajú jedinečnú atmosféru, ktorá jeho  poslucháčov neustále napĺňa úžasom a vyvoláva v nich zimomriavky rozkoše. Navyše je Vinx svetovo uznávaný perksionista a virtuóz djembe, takže obohacuje svoje vystúpenia hrou na rôzne nástroje. Jeho show dosahuje vrchol, keď sa k slovu dostáva „loop machine“ software, vďaka ktorému sa osamelý účinkujúci rozoznie ako celý orchester.  Pred očami nadšeného publika Vinx postupne nahráva basové línie, „grooves“, harmónie a tká z toho všetkého jemné pozadie pre pôsobivé vokály.
Vďaka jeho prítomnosti na javisku a vrúcnosti jeho bytosti sa zo show stáva jedinečnou a nezabudnuteľnou skúsenosťou. Korene jeho rytmov spočívajú v hudbe Afriky, Kuby a Karibských ostrovov, no zreteľne sa v nich zaznievajú i autorove skúsenosti a jeho osobnosť.  

Jeden muž, „a capella“ show, ktorá zaznie ako celý „band“.
So svojim zamatovým hlasom a pôsobivými skladbami, ktoré obsahujú prvky amerických ľúbostných piesní a svetovej „world music“, dokázal VINX zaujať také hviezdy ako Herbie Hancock, Sheryl Crowe, Branford Marsalis, Mother´s Finest, Taj Mahal a Bill Summers. Všetky sa totiž objavujú na jeho debutovom albume, ktorý produkoval nik iný než Sting!
Vinx sa k nemu pridal na jeho svetovom turné, a získal si pri tom srdcia mnohých poslucháčov.  Následne VINX  spolupracoval s hviezdami ako Stevie Wonder, Cassandra Wilson, Peter Gabriel, Sinead O´Connor, Elton John, Zucherro, Third World, Manhattan Transfer, Toni Childs, Yothu Yindi, Zap Mama a s inými najznámejšími osobnosťami svetovej hudobnej scény. Koncertoval teda naprieč Európou s najprominentnejšími hudobníkmi.
http://www.vinx.com/
http://www.myspace.com/vinxmusic
 
Viac informácií:
www.openrock.sk

Videoukážky:
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=38488398#pm_cmp=vid_OEV_P_P
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=36394139#pm_cmp=vid_OEV_P_P

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie VINX- Voice & Percussion

Top