Banjo & Friends - Richard Ciferský / The Chapmans

Slovenská bluegrassová scéna oslávi s Richardom Ciferským jeho 15tiny.
Zablahoželať príde aj hviezda amerického bluegrassu The Chapmans!

Pezinok, 16. augusta 2010 – V sobotu 20. novembra 2010 o 19.00 h slovenský banjista Richard Ciferský za sprievodu hostí prevedie pri príležitosti svojich hudobných narodenín publikum míľnikmi svojej 15. ročnej kariéry. V Pezinskom kultúrnom centre budú môcť diváci po prvý krát zažiť i hviezdu americkej bluegrassovej scény - kapelu The Champans s mnohými nomináciami a oceneniami z medzinárodných súťaží.
 
Richard Ciferský objavil svoju vášeň k hudbe už ako 13 ročný a okrem hry na gitaru a violončelo ostal fascinovaný najmä banjom. Tu sa s odvahou púšťal do hudobných experimentov inšpirovaný originálnou americkou tvorbou skupín ako Flatt & Scruggs, J.D.Crowe, neskôr Alison Krauss and Union Station, Blue Highway, Bela Fleck, Jim Mills, Tom Adams, Doyle Lawson, Quicksilver a ďaľších. Jeho smerovanie sa ustálilo v štýle bluegrass, ku ktorému si vybudoval najbližší vzťah.
Richard si počas svojho hudobného pôsobenia zahral s kapelou 29 Strings, holandsko-slovenskou kapelou Waterflow či česko-slovenskou kapelou Fragment, s ktorou absolvoval tri krát turné po USA. V roku 2006 sprevádzal tiež Valerie Smith a Liberty Pike počas ich európskeho, ako aj amerického turné. V rokoch 1999 a 2000 získal cenu „najlepší banjo hráč“ od Slovenskej bluegrassovej asociácie, podieľal sa na viac ako pätnástich albumoch a v júni 2004 vydáva svoj prvý sólový album s názvom New Gallop, po ktorom roku 2008 dopĺňa svoju tvorbu ďalším albumom Rainy Day.

V prvej časti koncertu nám Richard predstaví pestrý charakter svojho 15 ročného účinkovania a tvorby za sprievodu mnohých výnimočných slovenských a českých hudobníkov. Pri vyrozprávaní jeho príbehu na bicie zahrá Adam Jánoš, gitaru Peter Luha a Ondra Kozák, kontrabas Roman Sýkora, flautu Sisa Michalidesová, klavír Peter Preložník, husle Pepa Malina, dobro Peter Szabados a Henrich Novák, mandolínu Michal Barok a spevácky večer dotvorí Mirka Sandtnerová a Lucia Piršelová.

Po prestávke nám svoje bluegrassove majstrovstvo predvedú traja bratia Jeremy (mandolína), Jason (bassgitara) a John (gitara) z formácie The Chapmans (USA). Kapela vznikla v skorých deväťdesiatych rokoch, formovaná láskou k hudbe otca Billa Chapman, ktorý k nej viedol aj svojich troch synov. Tu časom ich hobby prerastá „naplno do rodinnej vášne“. The Chapmans si s úctou k tradičnej forme bluegrassu a zároveň so záujmom o súčasné trendy vytvárajú vlastnú hudobnú cestu, ktorá ich doviedla k získaniu množstva ocenení za výnimočnosť na hudobnej scéne. Večerom zaznejú skladby z ich posledného albumu Grown up, ktorý retrospektívne poodkrýva dve desaťročia ich práce a vytvára tak súzvuk bohatých hudobných skúseností a osobnostného vkladu každého z členov kapely.

Názov: Banjo & Friends - Richard Ciferský / The Chapmans
Termín: 20. 11. 2010 o 19.00 h
Miesto: KC Pezinok
Vstupné: 7 EUR predpredaj (8,9 EUR s CD), 9 EUR na mieste (10,9 EUR s CD)

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Banjo & Friends - Richard Ciferský / The Chapmans

Top