PSYCHOBILLY INVASION OVER EUROPE TOUR

PSYCHOBILLY INVASION OVER EUROPE TOUR

     Kapela The Meteors vznikla pred tridsiatimi rokmi ako reakcia proti hudobnému štýlu „soft rockabilly“, ktorý bol vtedy veľmi populárny a spolu s jej založením sa rozhodli stať uznávanými „Kráľmi Psychobilly“, čo sa im po istej dobe naozaj podarilo. Ich publikum sa neustále rozširuje a zahŕňa fanúšikov nielen psychobilly, ale aj rockabilly, punku a mnohých iných štýlov.
     The Meteors sa ozačujú za tvorcov psychobilly a síce majú mnoho nasledovateľov, sú hrdí na to, že sú prvá, čistá psychobilly kapela vôbec. Ich piesne sú inšpirované ich osobnými skúsenosťami a záujmami ako napríklad hrôza, perverzita a v prvom rade smrť, čo vysvetľuje aj fakt, že ich „hrdinami“ sú napríklad Charles Manson či Mark Chapman – vrah Johna Lennona.
     Na konte majú vyše 40 oficiálnych albumov, tisícky divokých koncertov odohraných takmer v každom kúte sveta a k tomu všetkému vlastnia aj nahrávacie štúdio „In Heaven“, pravidelne navštevované stovkami interpretov zvučných mien.
     Frontman kapely Paul Fenech napriek účinkovaniu v kapele, vydal taktiež šesť úspešných sólových albumov, z ktorých skladby boli použité v niekoľkých filmoch a TV reláciách.
     Kapela o svojich vystúpeniach prehlasuje, že neuprednostňuje ani nezatracuje žiaden politický systém či náboženstvo, ide im len o to aby si ľudia na koncert prišli užiť zábavu a hlavne pôžitok z dobrej hudby.

     Na Psychobilly Invasion sa predstavia aj králi anglického psychobilly, a to kapela The Long Tall Texans, ktorých hudobný štýl je presnejšie definovaný ako mix psychobilly, rockabilly a ska.

     Aj ďalšia americká kapela ktorá vystúpi 25.02. v Majestic Music Club-e, patrí do okruhu najlepších kapiel tohto žánru vôbec. Koffin Kats sa predvedú so svojou zmesou psychobilly, punku a rocku.

     S veľmi podobným hudobným štýlom sa do štvorice predstaví maďarská kapela The Silver Shine, ktorá je nepochybne najlepšou psychobilly skupinou v strednej a  východnej Európe.

Psychobilly Invasion: The Meteors, The Long Tall Texans, Koffin Kats, The Silver Shine, 25.02.2011, Majestic Music Club

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Psychobilly Invasion 2011

www.kingsofpsychobilly.com
www.longtalltexans.com
www.koffinkatsrock.com
www.thesilvershine.com

Top