Grape festival

The Qemists- energický drum’n’bass z britských ostrovov na Grape Festivale.

Organizátori druhého ročníka piešťanského Grape festivalu začínajú pozvoľna predstavovať interpretov, ktorí prídu 12.-13. augusta potešiť všetkých festivalu chtivých fanúšikov na Slovensku. K už dávnejšie zverejneným zahraničným hosťom Beatsteaks (DE) a N.O.H.A. (ES, USA, DE, CZ) pribudli drum’n’bassoví The Qemists (UK).
Anglická trojica muzikantov Liam Black, Leon Harris a Dan Arnold, ktorá začínala pôvodne s rockovou hudbou, sa rozhodla pred pár rokmi presedlať na elektroniku a ukázalo sa, že urobili dobre.  Ich debutový album Join The Q bol jedným z najočakávanejších v drum’n’bassových  vodách roku 2009, pod patronát si ich zobral uznávaný elektro label Ninja Tune a úspech sa vzápätí aj dostavil v podobe skvelých ohlasov poslucháčov aj hudobnej kritiky. V uplynulom roku na vlne priazne fanúšikov pokračovali hneď štúdiovou dvojkou Spirit In The System, opäť plnou nápadov, nálad a nazerania do príbuzných hudobných žánrov. Na oboch albumoch hosťuje aj množstvo rešpektovaných hudobníkov, ktorí si kapelu obľúbili, ako napríklad Mike Patton (Faith No More), Enter Shikari alebo Shantel. The Quemists vystupujú naživo v troch verziách, ako Dj set, soundsystem, alebo ako komplet kapela s gitarami, bicími, mašinkami a vokalistami a túto full verziu nám predvedú aj na piešťanskom letisku... „Chceli sme, aby kapela prišla v kompletnom zložení, koncert dostáva hneď úplne inú energiu a náboj, ja osobne radšej vidím na pódiu živý spev, ako keby išiel z compu,“  hovorí jeden z organizátorov Ján Trstenský.  
Okrem zahraničných hostí poznáme už aj prvé mená zaujímavých slovenských a českých skupín: Puding Pani Elvisovej(SK), United Flavour(CZ), Midi Lidi(CZ), B-Complex(SK), Kazety(CZ), Longital(SK), DVA(CZ), Vetroplach(SK), Sunflower Caravan(CZ), I Like You Hysteric(CZ), Luno(CZ), Sonicates(SK)...

Viac info na www.grapefestival.sk
http://www.youtube.com/watch?v=h2HatCliRXo
http://www.youtube.com/watch?v=1krmAcCdZ_Y&feature=related

Top