Wishbone Ash

Legenda britského rocku Wishbone Ash už tento piatok v Bratislave

Koniec tohto týždňa bude patriť skvelému gitarovému rocku. V Bratislave bude koncertovať legendárna kapela Wishbone Ash. 

Wishbone Ash, ktorý vystúpi v bratislavskom MMC 4. marca, je na hudobnej scéne už niekoľko desaťročí. Do hudobnej histórie sa kapela zapísala najmä dvojitou sólovou gitarou, ktorú začala používať medzi prvými a aj vďaka ktorej hudobne inšpirovala kapely ako Thin Lizzy či Iron Maiden. Andy Powell pôsobí v kapele už od jej úplného začiatku. Ako sa pozerá tento rocker na zmeny, ktoré sa dejú v hudobnom biznise? „Hudobný priemysel sa zmenil v posledných rokoch tak veľmi, že sa sotva podobá na ten, v ktorom som vyrastal. Nie som si istý, či to všetko podporuje staré pocity a lásku k hudbe. Je tu YouTube, Facebook, Spotify a záhadnosť a zázračnou, ktorú hudba a rock&roll mali zmizla.“ Možno aj to je dôvod, prečo kapela tak veľa koncertuje. Ročne odohrajú 150 – 200 koncertov po celom svete.

Wishbone Ash je tiež známy svojím jedinečným štýlom a unikátnou hudobnou zmesou folku, blues a rocku. Kde je tajomstvo zvuku kapely? „Sme hudobnými fanúšikmi. Ja som do kapely priniesol folkové vplyvy – bol som obrovským fanúšikom Fairport Convention, Joni Mitchell. Martin Turner zasa džez. Ted ... bol zasa blázon do bluesu. Každá kapela musela v časoch keď sme začínali pracovať na svojom vlastnom zvuku. Okolo nás bolo veľa zdravej konkurencie.“ Či si Wishbone Ash svoj jedinečný zvuk udržali sa budú môcť fanúšikovia presvedčiť už 4. marca v bratislavskom MMC. Powell však sľubuje slovenským fanúšikom: „Gitary svetovej triedy. Rytmickú sekciu svetovej triedy. Zvuk svetovej triedy. Tóny, harmóniu, melódiu – skvelé sklady, vintage gitary. Hudobnú výživu a to najdoležitejšie – zábavu!“

Wishbone Ash „Reason To Believe“ -http://www.youtube.com/watch?v=rtglUjPb8yQ

www.wishboneash.com

Top