Diabolské flamenco - Tanec od A po Z

Projekt Diabolské flamenco spája dva hudobné svety. Ohnivé španielske flamenco a štylizovaný slovenský folklór. Za názvom Diabolské flamenco sa skrývajú Ján Berky Mrenica , Diabolské husle, akordeonista Michal Červienka, tanečno umelecká skupina Čarovné Ostrohy a ich špeciálny hosť, španielska flamenco tanečnica Bettina Castaňo.
Jedinečné predstavenie, ktoré prepája slovenskú a španielsku ľudovú hudbu, budete mať možnosť uvidieť už od 1 .apríla v niekoľkých slovenských mestách.

Bettina Castaňo, ktorá je považovaná za jednu z najlepších flamenco tanečníc na svete, neprichádza na Slovensko po prvý krát. Pred desiatimi rokmi spolu s Diabolskými huslami vypredala mnoho športových hál. Castaňo vo svojich choreografiách experimentuje s world music a čiastočne odstupuje od tradičného flamenca, čím dáva svojím  tancom nový dych. Nadišiel ten správny čas zopakovať si úspech. Do obnoveného projektu vstúpil známy akordeonista Michal Červienka a skupina Čarovné Ostrohy, predstavitelia najdynamickejšieho folklóru na slovenskej scéne. 

Slovensko- španielsku atmosféru nabitú vášňou a  rytmom si môžete vychutnať 1.4 2011 v Bratislave - Istropolis , 2.4 v Nitre -  PKO, 4 .4. v Košiciach- Infiniti Aréna, 5.4 v Liptovskom Mikuláši – Liptov Aréna a 6.4 v Prievidzi – City Aréna.

Top