CHINASKI a Katarína Knechtová

Knechtová odkazuje fanúšikom: Máte sa na čo tešiť!

Katarína Knechtová so svojou kapelou sa už niekoľko dní poctivo pripravuje na turné s kapelou Chinaski. Pre fanúšikov pripravila hneď niekoľko prekvapení. Okrem nových skladieb z pripravovaného albumu po prvý raz zaspieva aj jednu z jej najobľúbenejších piesní, nie však z jej repertoáru.

Katarína Knechtová od 25. marca bude spolu s kapelou Chinaski koncertovať po slovenských, českých a moravských mestách. Už niekoľko dní so svojou kapelou nacvičujú koncertný program, v ktorom pripravili pre fanúšikov hneď niekoľko prekvapení. Prvým z nich bude premiéra skladieb z pripravovaného albumu, na ktorom Katarína spolupracuje so svetoznámym hudobníkom a producentom Christianom Eignerom: „Môžem prezradiť, že do koncertného programu som zaradila už aj úplne nové piesne z pripravovaného albumu, ktoré budú mať na tomto turné premiéru. Rovnako však zahráme aj hity, ktoré ľudia poznajú z rádií a sú mojou skladateľskou spomienkou na pôsobenie v kapele Peha,“ prezradila Katarína. Okrem premiéry nových skladieb sa však fanúšikovia môžu tešiť na jednu z najobľúbenejších speváčkiných skladieb, nie však z jej repertoáru: „Rozhodla som sa do programu zaradiť aj prevzatú skladbu, ktorá patrí do 10tky mojich najobľúbenejších piesní na svete. Bude to prvýkrát v histórii, pretože nikdy predtým som pieseň iného interpreta na koncerte nespievala. Meno však neprezradím,“ dodala.

Chinaski mieria na Slovensko, prizvali si Knechtovú

Chinaski, jedna z najúspešnejších českých kapiel, vyráža v marci na slovenské turné. Ako hosťa si na koncerty do šiestich miest pozvala Katarínu Knechtovú.

Prvou zástavkou „Chinaski tour 2011 s Katarínou Knechtovou“ bude 25. marca Trenčín, kde počas takmer dvojhodinového koncertu odohrajú Chinaski nielen najväčšie hity zo svojho repertoáru, ale predstavia aj skladby z aktuálneho albumu Není na co čekat. Nasledovať bude Prievidza, Prešov, Žilina a po košickom koncerte sa kapela presunie do Bratislavy, kde 13. apríla vystúpi v bratislavskom Majestic Music Clube.

Kapela na čele so spevákom Michalom Malátnym patrí medzi špičku súčasnej hudobnej scény, pravidelne vyhráva nielen v diváckych anketách, ale získala aj niekoľko ocenení hudobných kritikov. Chinaski doteraz vydali jedenásť štúdiových albumov, z ktorých vzišli hity ako Tabáček, Zadarmo či Klára. Ich aktuálny album Není na co čekat vyšiel v septembri 2010 a niekoľko mesiacov patril medzi najpredávanejšie albumy v Českej republike. Single Šatna a Spáč sa výborne uchytili aj v slovenskom rádiovom éteri.

Špeciálnym hosťom turné bude Katarína Knechtová. Táto charizmatická speváčka, ktorá momentálne pracuje na svojom druhom sólovom albume, vystúpi na turné so svojou kapelou. Chinaski a Knechtová majú so spoločným koncertovaním už skúsenosti. Na jar 2004, keď bola Knechtová speváčkou a líderkou kapely Peha, absolvovali československé turné, ktoré malo obrovský úspech na oboch stranách Moravy. Po siedmich rokoch si spoluprácu zopakujú a to nielen na Slovensku, ale i v Česku, kde budú pokračovať v apríli v spoločnom koncertovaní.

Termíny turné:
25.3. Trenčín, Piano Club
26.3. Prievidza, Element Club
29.3. Prešov, PKO
30.3. Žilina, Dom kultúry
31.3. Košice, Spoločenský pavilón
13.4. Bratislava, Majestic Music Club

www.katarinaknechtova.com
www.chinaski.cz
www.zoznam.sk/chinaski

Vstupenky na koncerty CHINASKI a Katarína Knechtová

Top