GIPSY WAY PAVLA ŠPORCLA NA SLOVENSKU

GIPSY WAY PAVLA ŠPORCLA NA SLOVENSKU 
 
Účinkujú: Pavel Šporcl – husle
Romano Stilo Ensemble  - Cigánska cimbálová kapela
Dátum/Date: 20. 6. o 19:00 hod.
Miesto konania/Place of event: Výstavná sieň kostola Klarisiek, Klariská ul. BRATISLAVA 

Šporcloví Cigáni idú do Bratislavy

Originálny projekt českého husľového virtuóza Pavla Šporcla Gipsy way mieria z Českej republiky prvýkrát na Slovensko. 20. júna v Bratislave predstaví Pavel Šporcla spoločne s cigánskou cimbalovou kapelou Romano Stilo Ensemble show plnú vriacej cigánskych melódií aj výnimočných hudobných výkonov. Hudobné lahôdka, ktorá spája Šporclovu virtuozitu s živelnosťou cigánskych hudobných majstrov, sa v Česku stretla s nadšením divákov všetkých ich spoločných vystúpení.

Atmosféru koncertov s programom Gipsy way najlepšie dokladajú zážitky Pavla Šporcla z vypredanej pražskej Lucerny, kde Gipsy way tour vyvrcholilo: "Bol to pre mňa neskutočný zážitok. Dobyť takým spôsobom tento legendárny vypredaný sála bolo ohromné. Atmosféra na všetkých našich spoločných koncertoch je skvelá, poslucháči sú uvoľnení a emotívny. To, že na konci všetci do jedného stojí, kričí, dupou a vytleskávají si prídavky, je ohromné ​​a ja som šťastný, že môžem ako huslista zažiť reakcie publika, ktoré som doteraz poznal len z rockových koncertov. Podobný zážitok by som chcel pripraviť aj divákom na slovenský, "opísal český husľový virtuóz.

 Ich rovnomennej CD, na ktorom znejú cigánskej, maďarskej a rumunskej ľudovej skladby či skladby skladateľov Pabla de Sarasateho, Johannesa Brahmsa či Arama Chačaturjana, sa stalo počas niekoľkých týždňov zlatým a platinovým a už 80 dní sa drží v českej Top Ten najpredávanejších nahrávok.

Česká televízia vysielala záznam z koncertu z festivalu Smetanova Litomyšl, ktorý u obrazoviek sledovalo 250 tisíc divákov z Čiech a Slovenska. V nadväznosti na tento úspech bol záznam reprízovaný a Česká televízia ho vydala aj na DVD. Projekt Gipsy way Pavla Šporcla bol uvedený v rámci Medzinárodného hudobného festivalu v Českom Krumlove, zoskupenie na čele s českým virtuózom vystúpilo na Miss Českej republiky. Pavel Šporcla a Romano Stilo spoločne vykonali na sto koncertov, v tomto roku sa chystajú na ďalšiu koncertnú cesty v Čechách, Slovenskom, Nemecku, Rusku, Švajčiarsku a Anglicku.

Na júnové, prvé slovenské zastavenie Šporclovy Gipsy way by malo nadväzovať jesenné turné tohto projektu po Slovenku, ktoré sa už plánuje.

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie GIPSY WAY PAVEL ŠPORCL

Top