EASTHETIC FESTIVAL 2011

Easthetic festival obohatí bosnianska živelná formácia Dubioza Kolektiv


V programe druhého ročníka multikultúrneho festivalu Easthetic nebude chýbať ani zástupca balkánskej hudobnej produkcie. Na Zemplínsku šíravu totiž v auguste príde skupina Dubioza Kolektiv. Kapela z Bosny vo svojej tvorbe kombinuje viacero hudobných štýlov, od reggae, cez rock až po folk. Charakteristickým rysom ich vystúpení je predovšetkým živelnosť. "Dubioza dokáže strhnúť publikum, títo hudobníci majú v sebe neuveriteľnú energiu, ktorú rozdávajú na všetky strany. Je to ten typ interpreta, ktorý je naživo stokrát silnejší ako na albume," uviedol na margo skupiny jeden z organizátorov Easthetic festivalu Ján Papač. Dubioza Kolektiv pôsobí na scéne od roku 2003, naposledy sa prezentovali štúdiovkou 5 do 12, ktorá je voľne prístupná na ich oficiálnej webovej stránke. Ich fanúšikovská základňa ja skutočne široká, čoho dôkazom je aj fakt, že na sociálnej sieti Facebook majú v súčasnosti viac ako 166 000 priaznivcov.
        Organizátori Easthetic festivalu, ktorý sa bude konať 5. a 6. augusta,
nedávno potvrdili aj vystúpenia ďalších účinkujúcich. Na podujatí sa predvedie aj česko-slovenská formácia Rara Avis, drum&bassoví dídžeji Lixx, L Plus a Michael Kelso. Už skôr organizátori potvrdili účasť  kapiel Para, Vidiek, Kamp!, The Uniques, Midi Lidi, Ink Midget & Pjoni, Steaming Satellites, Hudba z Marsu a Vetroplach. Program festivalu sa všat týmito menami nekončí. V najbližších dňoch a týždňoch sa organizátori chystajú zverejniť ďalšie mená.
        Easthetic festival sa bude konať rovnako ako vlani v stredisku Hôrka,
približne 10 kilometrov od Michaloviec. Permanentky na podujatie si záujemcovia a záujemkyne môžu zakúpiť exkluzívne v sieti Ticketportal. Cena dvojdňovej vstupenky je "ľudových" 9,90 eura, pričom táto suma platí do nedele 15. mája. Po tomto termíne sa cena permanentky zvýši na 12 eur.


VIDEOKLIPY DUBIOZA KOLEKTIV:
http://www.youtube.com/watch?v=ji7Zgn1hR_k
http://www.youtube.com/watch?v=0jE4JtuyUOI
http://www.youtube.com/watch?v=IK8fVHNk0oM


Oficiálne webové stránky Easthetic festivalu:

www.easthetic.sk
www.facebook.com/easthetic
www.twitter.com/eastheticfest

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie EASTHETIC FESTIVAL 2011

Top