TRIVIUM (usa)

TRIVIUM (usa)

+ support

9.11. 2011, Bratislava – Majestic Music Club

Dlho očakávaný koncert americkej kapely TRIVIUM je tu. V pamäti síce zostáva ich nezabudnuteľné vystúpenie po boku Slayer v rámci Unholy Alliance Tour, ale na regulérny samostatný koncert sa stále čaká. A čakať sa ešte bude, ale len do 9. Novembra, kedy sa TRIVIUM predstavia naživo v Bratislavskom klube Majestic.
Koncert sa uskutoční v rámci krátkeho európskeho turné na podporu nového počinu „In Waves“, ktorý vyšiel na začiatku augusta a stal sa tak nástupcom posledného albumu „Shogun“.
Vstupenky sú už teraz dostupné vo všetkých predpredajových sieťach. Bližšie informácie o koncerte nájdete na webe www.obscure.cz.

Že metal nemá budúcnosť? Že iba prešľapuje na mieste? Ale prosím vás, americké kvarteto TRIVIUM už cez desať rokov stavia tieto negativistické analýzy na hlavu. Každý ďalší album je dôkazom, že keď sa skombinuje prirodzený talent a pracovitosť niekoľkých ľudí, môže vzniknúť niečo veľmi špeciálne. Podobne je tomu aj v prípade novej nahrávky, ktorá dostala názov „In Waves“.
Ako je už u TRIVIUM zvykom, opäť prináša niečo mierne odlišné od toho, čo poznáme z ich minulých albumov. Svojím surovejším a agresívnejším poňatím zase najviac pripomenie album „Ascendancy“ z roku 2005. TRIVIUM opäť vsádzajú na svoju najsilnejšiu stránku a osobitým spôsobom sa pohrávajú s prvkami žánrov ako heavy, thrash, progressive, metalcore, alebo groove, ktoré sebavedomo zapracúvajú do finálneho mixu, ktorý je pre nich tak typický.
Úspech TRIVIUM spočíva, okrem iného, v tom, že dokážu osloviť všetky generácie fanúšikov. Či už sú to tí starší, ktorí v hudbe TRIVIUM počujú odkazy na Metallicu, Iron Maiden, alebo Slayer, alebo tí mladší, ktorým imponuje hardcorová, či metalcorová agresivita ich hudby. Dokážu sa trafiť do vkusu más bez toho, aby to bol ich vypočítavý zámer.

TRIVIUM sú symbolom novej éry metalovej hudby a vďaka tomu sa k nim upierajú zraky mnohých ľudí. To, že si so žiadnym tlakom nerobia starosti, potvrdzujú tiež pri svojich živých vystúpeniach, kvôli ktorým boli hneď dvakrát vyhlásení najlepšou živou kapelou.
Nadchádzajúce turné s nimi absolvuje nová bubenícka posila Nick Augusto, ktorý pred nahrávaním nového albumu nahradil pôvodného člena Travisa Smitha.

Ako support sa predstaví doteraz neoznámená formácia.

Súvisiace odkazy:
www.trivium.org
www.obscure.cz
www.majestic.sk

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie TRIVIUM (usa)

Top