Laibach

Laibach
  
 
Dátum: 18.05.2012 o 20:00
Miesto predstavenia: Majestic Music Club

VIP zahŕňa:
- miesto na samostatnom uzavretom balkóne s výborným výhľadom priamo na pódium s vlastným barom a obsluhou
- sedenie pri stolíkoch
- vlastný fajčiarsky salónik
- vlastná toaleta
- flaša sektu na stôl,
- na stoloch slané tyčinky, zemiakové lupienky, oriešky...
- laminované VIP karty

Jedna z najznámejších a najškandalóznejších kapiel strednej a východnej Európy koncertuje u nás v Majestic music clube. Nielen hudobná ale aj divadelná skupina Laibach vznikala v komplikovanom období 80-tych rokov v slovinskom mestečku Trbovlje a názov Laibach je nemecký názov pre blízku Ljubljanu. Zúriaci socializmus a množstvo indícií jeho rozpadu, smrť generála Tita ako jedinej osobnosti integrujúcej bývalú Juhosláviu, mnoho umeleckých vplyvov zo zahraničia.

Laibach sú rodení provokatéri, ktorí pomocou ideologických symbolov, fašistických nevynímajúc, vyvolávali šoky a pútali na seba chcenú i nechcenú pozornosť.

Samozrejme, že ich v socialistickej Juhoslávii okamžite zakázali ale masívnemu šíreniu demonahrávok nikto zabrániť nedokázal. Už v roku 1987 dostali kontrakt u Mute Records (Depeche Mode, Nick Cave…) a vydali prvý, veľmi industriálny album Opus Dei.

Laibach potom neochvejne pokračovali ďalej spoluvytváraním aj parodovaním popkultúrnych počinov, vrátane coververzií čohokoľvek v duchu ich vyhlásenia „neveríme v originalitu“. A hrávajú dodnes.
 

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Laibach

Top