Hviezdy milánskej La Scaly vystúpia 30.júna v Bratislave - Viva Musica! Festival

Hviezdy milánskej La Scaly vystúpia 30.júna v Bratislave

Viva Musica! festival za 8 rokov do bratislavských ulíc vylákal tisícky ľudí. Každoročne prináša jedinečné hudobné projekty, ktoré dokážu produkovať obrovský záujem publika.

Najväčšie ťaháky sú tento rok operné hviezdy Sonya Yoncheva, ktorá je mnohými prirovnávaná k svetovej hviezde Anne Netrebko, a Stefan Pop, ktorí priamo z La Scaly prichádzajú na Slovensko.

Fenomenálne talenty, ktorých sám Placído Domingo označil za budúcnosť operného spevu, vystúpia 30. júna na opernom gala Viva Musica! festivalu, v priestoroch Západnej terasy Bratislavského hradu. 

Na Viva Musica! Festivale zaznejú najslávnejšie operné árie a duetá, v sprievode Orchestra Viva Musica! pod taktovkou ruského dirigenta Mikhaila Tatarnikova, hudobného riaditeľa a šéfdirigenta známeho Mikhailovského divadla v Petrohrade.

Vstupenky na operné gala, ale aj ostatné koncerty zakúpite exkluzívne v predajnej sieti Ticketportal.sk

www.vivamusica.sk

Sopranistka Sonya Yoncheva (1981) je kombináciou krásneho hlasu, hlbokej muzikálnosti a veľkého umenia. Vyštudovala spev a hru na klavíri v rodnom Plovdive a ženevské Konzervatórium. Od víťazstva v speváckej súťaži Operalia, ktorá sa v roku 2010 konala v milánskej La Scale, sebaisto kráča po svetových operných scénach pod ochrannými krídlami samotného Placída Dominga. Po boku najväčších operných hviezd dokonca spievala na slávnostnom gala koncerte pri príležitosti jeho 70-tych narodenín. Sonya Yoncheva má na konte spoluprácu s mnohými umelcami nielen zo sveta opery, ale aj filmovej či rockovej hudby; v roku 2008 napríklad vystúpila po boku Stinga a Elvisa Costella v opernom projekte Welcome to the voice v Théâtre du Châtelet v Paríži.

Mladý rumunský tenorista Stefan Pop (1987) je víťazom niekoľkých prestížnych speváckych súťaží. Okrem Domingovej Operalie, kde získal aj Cenu publika, zvíťazil v roku 2010 aj na Seoul International Music Competition v kórejskom Soule. Medzinárodnú kariéru odštartoval v roku 2009 debutom v roli Alfreda v Zeffirelliho produkcii La Traviaty v Opere v Ríme. V nasledujúcej sezóne spieval na scénach Wiener Staatsoper, Deutsche Oper Berlin, Hamburg Staatsoper, Teatro Verdi Trieste alebo v Tel Aviv Opera a spolu s rumunskou opernou divou Angelou Gheorghiu absolvoval turné v Ázii. V tejto sezóne ho okrem iného čaká debut v milánskej La Scale či ďalší koncert s Gheorghiu v Salle Pleyel v Paríži.

Operná súťaž Placída Dominga Operalia je jednou z najvýznamnejších speváckych súťaží na svete, kde odborná porota každý rok vyberá štyridsať operných spevákov a speváčiek z viac ako tisícky účastníkov vo veku 18-30 rokov.

Vstupenky na Viva Musica! festival v predaji!

Top