TOPFEST 2012

TOPFEST 2012
Dátum: 29.- 30.06.2012
Miesto konania: Letisko Piešťany

TOPFEST tento rok s rozlohou milión metrov štvorcových!

Hudobný festival TOPFEST (29. a 30.6.) bude aj tento rok otvárať festivalové leto na Slovensku   a  okrem množstva kvalitných koncertných vystúpení a sprievodného programu to bude aj premiérový ročník v novučičkom areáli, ktorý už čoskoro vznikne na piešťanskom letisku. Jeho rozloha dosahuje úctyhodné číslo milión metrov štvorcových!

Samotné hlavné pódium označené ako Topfest Stage bude dosahovať v celej svojej šírke vrátané veží úctyhodných 99m!!! Aj tento rok bude zložené z dvoch rovnocenných pódií, každé s rozmermi 21x14m a výškou 15m. Organizátor Dušan Drobný: „Experiment s dvomi hlavnými rovnocennými pódiami sa nám pred rokom vynikajúco osvedčil, takže ostávame pri tejto raritke, akurát sme pridali ďalšie obrazovky po stranách, takže celkovo budú tri s rozmermi 6x4m. Ďalších 80metrov štvorcových budú tvoriť efektové LED obrazovky na samotnom pódiu a hlavne – prvýkrát v histórii budeme používať na oboch pódiách jeden z najuznávanejších koncertných aparátov a u nás už dobre známy systém K1. Doteraz sme používali iba jeden, tento rok, budú mať návštevníci rovnako kvalitný zvuk pri oboch hlavných pódiách...“.

Okrem dvojice zvukového aparátu, na ktorý si pri svojich turné potrpí napr. skupina Red Hot Chili Peppers bude na Topfeste tento rok použitých najviac svetiel v jeho doterajšej histórii. Jedna z dvoch hlavných scén bude používať efektové LED svetlá a druhá bude ozvláštnená pohyblivými traverzami, čo umožní niekoľkokrát počas dňa zmeniť samotnú scénu a jej nasvietenie.
Celkovo 18 kamiónov bude niekoľko dní privážať do areálu techniku na stavbu dvoch hlavných pódií, jedného „béčkového“ stage-u a obrovského párty stanu venovanému tanečnému štýlu pod názvom Top Trance stan.

Zázemie pre skupiny bude už klasicky prichystané v najvyššej kvalite, bez rozdielu, či pôjde o Nightwish, Godsmack, Ill Nino, alebo Iné Kafe, či IMT Smile. Všetci si budú v zákulisí „užívať“ komfort klimatizovaných šatní s kobercom, nábytkom, internetovým pripojením a kvalitným teplým bufetom.

Návštevníci TOPFESTu budú mať k dispozícii internetové wifi pripojenie zadarmo v celom areáli festivalu, tento rok dokonca ešte kvalitnejšie, stačí si vyžiadať heslo pri vstupe do areálu.
 
Zdravotné stredisko bude nachystané nielen na operatívnu pomoc pri rôznych zdravotných problémoch, ale bude mať k dispozícii aj chladničky na uskladnenie liekov a inzulínu.
Kto si zabudne doma nabíjačku na svoj mobil – tomu bude stačiť návšteva info stánku, kde budú k dispozícii nabíjačky na všetky druhy telefónov.
Už samozrejmosťou sa stal festivalový bankomat a tiež vlastné festivalové taxi, dokonca aj so špeciálnymi cenami pre všetkých verných fanúšikov z Nového Mesta nad Váhom, ktorí sa budú potrebovať dostať na svoj obľúbený festival presťahovaný na piešťanské letisko.

Pre príjazdové cesty k areálu letiska a dva hlavné vstupy pre návštevníkov bol vypracovaný špeciálny dopravný plán, na ktorého dodržiavanie bude dohliadať vyše 60 policajtov, 80 regulovčíkov dopravy a 150 členov SBS, ktorí budú zabezpečovať aj poriadok a bezpečnosť prítomných návštevníkov v areáli festivalu. Nachystané sú veľkokapacitné parkoviská so symbolickým parkovným 1€ a celkovou kapacitou viac ako 7000 parkovacích miest a tiež stanové mestečko, ktorého brány sa otvoria už deň pred festivalom vo štvrtok na pravé poludnie a zatvoria v nedeľu o 12:00hod. Pre všetkých s platnou vstupenkou na festival sú samozrejme stanovanie a služby s ním spojené zadarmo,.
Viac ako 70 stánkov sa postará o všetky hladné a smädné žalúdky, v ponuke nebude chýbať ani vegetariánske menu a najnovší hit v jedlách s názvom AKAI.

Na trase stanica-stanové mestečko a stanica-festivalový areál bude jazdiť v Piešťanoch kyvadlová doprava od štvrtka do nedele s cestovným 0,6 €.

Komu by chýbali vodné plochy a možnosť osviežiť sa, pre tých má piešťanské kúpalisko Eva pripravenú špeciálnu akciu. Celodenný vstup pre dospelého za 2€ a deti do 6 rokov zadarmo.

Vstupenky na TOPFEST 2012

Top