Wilsonic Festival 2013

Lístok na Wilsonic Festival stúpa na cene! Chcete vidieť unikátny projekt Mala in Cuba, jeden z posledných koncertov Modeselektor v tomto roku a zaujímavé nové tváre na scéne? Od 19. februára si vstupenku na víkend reflektujúci budúcnosť môžete kúpiť za 39 €.

 

Wilsonic Festival - oslava urbánnej hudby v unikátnej atmosfére areálu Divoká voda v Bratislave sa uskutoční 7. - 8. júna 2013.

Prví ohlásení účinkujúci

Line-up festivalu bude opäť starostlivo vystavaný zo známych mien, no i tých, ktorí vo svete aktuálne “idú hore”. Predstavia sa berlínski Modeselektor, unikátny projekt Mala in Cuba, kontroverzná newyorská rapová princezná Mykki Blanco či Luxemburčan Sun Glitters, a mnohí ďalší.

 

Mala in Cuba

Označenie headliner si určite zaslúži londýnsky DJ, producent a "digitálny mystik" Mala. Predstaví svoj sólový debut Mala in Cuba, ktorý vznikol na popud legendárneho Gillesa Petersona. Spája chladný digitálny minimalizmus a farebnú, voňavú kubánsku horúčavu. Mala spolu s ďalšími troma hudobníkmi predvedú, ako sa šteklivé latinskoamerické rytmy dajú obaliť do hustej londýnskej hmly a ako možno spod nánosov panvových salsa rytmov vydolovať skrytú melanchóliu.

 

Modeselektor

Ďalšie veľké meno, na ktoré sa mimoriadne tešíme, je eklektické berlínske elektronické duo Modeselektor. Obľúbenci Thoma Yorka z Radiohead sa predstavia na jednom z posledných tohtoročných koncertov. Spolupracovali s najznámejšími menami európskeho undergroundu ako Paul St. Hilaire, Team Shadetek, Sasha Perera, Puppetmastaz, Maxïmo Park, Otto von Schirach či Siriusmo. S posledným albumom Monkeytown na festivale na chvíľu vytvoria atmosféru planéty opíc.

 

 

Sun Glitters

Luxemburský producent Victor Ferreira alias Sun Glitters predvedie svoju zmes chillwave, synthpopu a ambientného dream-popu s výrazným two-stepovým podtónom. Trochu pripomína Boards of Canada, Burial a nezaprie ani inšpiráciu tvorbou Balam Acab. Jednotlivé zvuky aj vokály sú akoby tlmené vodnou hladinou, ktorá ich rozostruje, prelieva jeden cez druhý a dodáva im ozvenu. Varovanie: paleta rozochvených zlomených bítov môže pri intenzívnom počúvaní spôsobiť morskú nemoc!

 

Mykki Blanco

Oživením bude určite vystúpenie acid-punkového rappera z New Yorku, ktorý svetu pod pseudonymom Mykki Blancoprezentuje svoju ženskú stránku. Všestranný metropolitný “artista” mnohých tvárí a talentov (básnik, rapper, herec a spisovateľ sú len niektoré z nich) je vybavený agresívnym a impozantným prejavom, vycibreným zmyslom pre módu a zriedkavou kombináciou sebavedomia a skromnosti. Sme zvedaví na live podanie songov z debutového albumu s provokatívnym názvom Cosmic Angel: The Illuminati Prince/ss.

 

Máme nové, atraktívne miesto!

Wilsonic sa navyše bude konať v novej, atraktívnej lokalite industriálneho komplexu vodnej elektrárne v areáli Divoká voda v bratislavskej mestskej časti Čunovo. Genius loci sa zdá byť ideálny: festivalový areál je dostupný aj bratislavskou mestskou dopravou, no zároveň je dostatočne vzdialený od husto obývaných častí hlavného mesta. Kombinácia krásnej prírodnej scenérie a industriálneho priestoru vodného diela presne vystihuje zameranie festivalu na urbánnu, no zároveň zelenú budúcnosť. Po prvýkrát sa návštevníci Wilsonicu budú mocť na festivale aj zobudiť – za symbolickú cenu 1 € je možné si rezervovať miesto vo festivalovom kempe.

 

Permanentky

Predpredaj:

     39 EUR – (2000 ks alebo do 21. 4. 2013)

     44 EUR – (do 6. 6. 2013)

     29 EUR – ZŤP/ZŤP–S (Pri vstupe je potrebné preukázať sa platným preukazom)

 

     44 EUR – ZŤP–S + sprievod (Pri vstupe je potrebné preukázať sa platným preukazom)


Na mieste:

     55 EUR

 

Kemping

 

     1 EUR – Bez tejto vstupenky nebude prístup do priestoru stanového kempu možný.

Denné vstupenky

Predpredaj:

     30 EUR – Piatok, 7. jún (do 6.6.2013)

     30 EUR – Sobota, 8. jún (do 6.6.2013)

 

Na mieste:

     35 EUR – Piatok, 7. jún

     35 EUR – Sobota, 8. jún

 

Denné vstupenky budú v predpredaji dostupné mesiac pred konaním festivalu, keď bude známy programový rozpis.

 

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Wilsonic Festival 2013

Top