Uprising našiel jamajskú Superstar

Uprising našiel jamajskú Superstar

Po veľmi úspešnom piatom ročníku s rekordnou návštevnosťou, si dal festival Uprising za cieľ prekonať svoj doterajší limit. Doposiaľ oznámené mená naznačujú, že má na to dobre našlapnuté. Pred pár týždňami ohlásil jednu z najžiadanejších skupín, ktorá v minulosti vystúpila na Uprisingu, francúzsku kapelu Dub Incorporation a mnohých fanúšikov potešila správa o vystúpení talianskej reggae kapely Mellow Mood.

Tentokrát sa organizátori festivalu rozhodli ešte pritvrdiť a oznamujú meno svojho prvého jamajského headlinera. Je ním jedna z najväčších hviezd súčasného reggae-dancehallu, Busy Signal.

Busy Signal, vlastným menom Glendale Goshia Gordon, patrí medzi najoriginalnejších interpretov jamajskej scény, ktorý určuje trendy nie len doma, ale veľký rešpekt si získal i na scéne amerického hiphopu a R&B. V hudobnom svete sa pohybuje od roku 2003 a po prvýkrát zažiaril v roku 2005 s hitom „Step Out“, po ktorom nasledoval album s rovnakým menom. Následne sa stal tvárou jamajského moderného dancehallu.

Busyho tvorba je veľmi pestrá a rozmanitá. Od super-moderného dancehallu cez reggae hity a remakes, ako napr. soulová balada „Night Shift“ od Commodores alebo „One More Night“ od Philla Collinsa, až po experimentálny dancehall v opere. Hravo sa vie pohybovať medzi reggae, dancehallom, hiphopom aj R&B.

Busy Signal má za sebou 4 úspešné albumy. Jeho posledný album z roku 2012 má názov „REGGAE MUSIC AGAIN“ a naznačuje novodobé smerovanie jamajskej hudby a návrat roots reggae posolstva a vibrácií. Nachádzajú sa na ňom pecky ako „Come Over“ alebo „Kingston Town“ na ktorej spolupracoval aj s Damianom Marleym.

Busy Signala nájdete aj na novom albume No Doubt v pesničke „Push and Shove“ či na druhom albume od Major Lazer v skladbe „Watch Out For This (Bumaye)“

23.-24. augusta povedú všetky cesty na Uprising. Slovensko už totiž našlo svoju superstar a premiéru bude mať na bratislavských Zlatých pieskoch.

Lístky na festival Uprising si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal za zvýhodnenú cenu €25 do 30. apríla. Od 1. mája budú stáť €30. V predaji sú aj VIP lístky v limitovanom množstve.

Viac informacií nájdete:
www.uprising.sk
www.facebook.com/uprisingreggaefestival


Busy Signal
Night Shift / One More Night --
http://youtu.be/KMc30QMZBoI
Come Over -- http://youtu.be/vOQ0V9OhN4o
Watch Out For This ft. Major Lazer -- http://youtu.be/_zCoCa6b6cU
Reggae Music Again -- http://youtu.be/PAqzRKNnotw
Kingston Town ft. Damian Marley -- http://youtu.be/Kbt29ckBqBo
Tic Toc -- http://youtu.be/w_Z66ZRIuL0

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie UPRISING REGGAE FESTIVAL 2013

 


 

Top