Ólafur Arnalds

Islanďan Ólafur Arnalds vypredal klub LOFT!, pridáva ďalší koncert


Do Bratislavy sa po necelých dvoch rokoch vráti islandský producent a multiinštrumentalista Ólafur Arnalds. Záujem o koncert 26-ročného hudobníka v klube LOFT! predčil očakávania, a tak sa s ním organizátori dohodli, že vo štvrtok 30. mája neodohrá jeden, ale hneď dva koncerty. Kým ten prvý je už beznádejne vypredaný, lístky na nasledujúce druhé vystúpenie sa ešte len začínajú predávať. Vstupenky naň sa v sieti Ticketportal predávajú po 28 eur. Obe vystúpenia budú na sedenie.

Arnaldsovi bude v slovenskej metropole robiť predskokana talentovaný londýnsky muzikant Douglas Dare. Ten by sa mal na pódium dostať už o 19:00. Islanďan predstúpi po prvý raz pred vypredaný klub približne o 19:45. Druhý koncert predskokana by mal odštartovať o 22:00 a Arnalds vystúpi po 22:45. Dvojkoncert Ólafura Arnaldsa bude ďalšou warm-up akciou pred novým mestským festivalom BA City Beats, ktorý sa bude konať 20. a 21. júna na Tyršovom nábreží. Vystúpia na ňom Rudimental, Katy B, Hadouken!, Aloe Blacc, Everything Everything, Stereo MCs (DJ set), The Orb, Danko Jones a mnohí ďalší.

Ólafur Arnalds má na konte tri štúdiové albumy - Eulogy for Evolution (2007), ...And They Have Escaped the Weight of Darkness (2010) a For Now I Am Winter (2013). Okrem toho vydal niekoľko EP nahrávok, napríklad vlani EP Stare, ktoré nahral s  jedným zo svojich vzorov - Nilsom Frahmom. Okrem iných ho ovplyvnili aj Clint Mansell, Philip Glass či Ryuichi Sakamoto. Arnalds sa v ostatných rokoch venoval aj filmovej hudbe a zložil tiež hudbu k baletu.

Rodák z mestečka Mosfellsbaer neďaleko Reykjavíku, ktorý bol kedysi metalovým bubeníkom, vo svojej tvorbe kombinuje zvuky piana a sláčikových nástrojov s loopmi. Výsledkom je pre Island typická melancholická ambientná produkcia. Na celom svete sa s ňou preslávila napríklad skupina Sigur Rós, ktorej Arnalds robil predskokana na jej turné v roku 2008. Názov aktuálneho albumu hovorí, že Ólafur je zima. No tejto zimy sa netreba báť, nie je o chlade, ale o melanchólii a útulnej atmosfére, o čom sa môžete presvedčiť už koncom mája v LOFT!e. 

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Ólafur Arnalds

Top