NERUDA - Roman Holý a Matěj Ruppert

NERUDA - Roman Holý a Matěj Ruppert

Dátum/Date: 25. september 2013, 20:00 hod.
Miesto konania/Place of event:Ateliér Babylon, Bratislava
Cena/Price: 8,Eur - Státie/Standing

Aktuálne informácie/News: www.babylonatelier.sk

Neruda je hlučná rocková kapela, v ktorej si za mikrofónom môže hlasivky strhať Matěj Ruppert, ktorý s Holým spieva v kapele Monkey Business. Nejde o tvrdý metal ani hard rock. Sama kapela hovorí o svojej muzike ako o zmesi "dosť mastnýho Gotham promíchanýho s cibuľou, majonézou a medom." Kombinácia pri najmenšom zvláštna, avšak výživná rovnako ako ich hudba.

Začiatkom roku 2010 vznikla v Čechách nová kapela Neruda, ktorú možno vďaka menám, ktorá v nej figurujú, bez preháňania označiť za pravú českú "superskupinu".

Neruda zaujme obsadením, štýlom hudby i ladením textov. Základnú zostavu tvorí Matthew Ruppert (Monkey Business), bubeník Miloš Dvořáček (ex-123min), gitaristi Lukáš Martinek (Yvonne Sanchez, Private Earthquake) a Petr negativista (Hentai Corporation) a Roman Holý (Monkey Business, JAR), ktorý v tomto projekte zo svojich typických klávesov presedlal na basgitaru.

Roman Holý je tiež autorom dvanástich "nerudných" piesní, postavených bez klávesov a elektroniky na výbušné spleti hypnotických gitarových riffov, nie nepodobných niektorým prejavom klasiky českého undergroundu alebo novej vlny. Texty sú nevyberané, chvíľami až poburujúce. Ale nájdeme v nich tiež určitú poetiku a známky voľnomyšlienkárstvo. Svoje netradičné postoje vyjadrila kapela aj nosičom dlho očakávané dosky, ktorú nie je bežne používané CD, ale nezvyčajne vinil.

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie NERUDA - Roman Holý a Matěj Ruppert

Top