UPRISING REGGAE FESTIVAL 2013

Na Uprising príde pravé Roots Reggae z Jamajky – ISRAEL VIBRATION

Už o necelé dva mesiace vypukne v Bratislave najväčší stredoeurópsky reggae festival. Tento status si ide Uprising opäť obhájiť 23.-24. augusta na Zlatých pieskoch a program festivalu nasvedčuje, že sa mu to určite podarí.
Uprising si pripisuje k bohatému programu ďaľšieho headlinera. Autentické roots reggae z Jamajky prídu predviesť Israel Vibration.
Skupinu, ktorá sa sformovala v roku 1977, založilo trio z jamajského Kingstonu. Všetci členovia Israel Vibration prekonali detskú obrnu a už v rannom veku sa stretli v rehabilitačnom centre. Okrem tejto skutočnosti ich osud spojila aj hudba. Kvôli udalostiam z detsva vzniklo medzi členmi silné puto a priateľstvo. Konvertovali na rastafariánstvo a založili skupinu, ktorá sa koncom sedemdesiatych rokov stala jednou z najúspešnejších roots reggae kapiel na svete.
Ich začiatky neboli jednoduché. Živili sa pouličným hraním v Kingstone a šesť rokov žili z ruky do úst. V roku 1975 nastal prelom, keď nahrali singel “Why Worry” a novú verziu pesničky “Bad Intention”. Vďaka ich hlboko spirituálnej hudbe, kultúrnym témam a inšpirujúcim textom si kapela rýchlo získavala fanúšikov po celom svete a objavujú sa ako predskokani na koncertoch Boba Marleyho alebo Dennisa Browna.
V roku 1977 nahrali album “The Same Song”, po ktorom nasledovali medzinárodne úspešné albumy “Unconquered People” a “Why You So Craven”. V roku 1987 podpísali zmluvu s vydavateľstvom RAS, ktoré viedol Dr. Dread. Výsledkom spolupráce bol ich štvrtý album “Strength of my Life”, ktorý nahrali vo Washingtone a sprevádzala ich kapela Roots Radics. Táto spolupráca pretrváva až do 21.storočia a dodnes spolu nahrali viac než 12 albumov.
Z pôvodného tria spevákov žijú už len dvaja frontmani a na Uprisingu sa predvedú aj so spomínanou kapelou Roots Radics. Legendárna skupina Israel Vibration bude bezpochyby skutočnou lahôdkou pre všetkých milovníkov roots music.
Okrem Israel Vibration prinesie Uprising výber toho najlepšieho zo súčastného reggae a dancehallu, kde sa predstavia aktuálne jamajské hviezdy ako Ky-mani Marley, Busy Signal, Protoje, Kabaka Pyramid a tiež najvýznamnejší európski reggae interpreti ako Macka B, Mad Professor, Dub Inc, Mellow Mood, či Million Stylez. Na štyroch hudobných pódiach dáva Uprising priestor aj hip-hopu, dubstepu, dnb, worldmusic a experimentálnej hudbe. Medzi mnohými menami vyčnievajú hlavne The Pharcyde, Buraka Som Sistema, či Benny Page.
Najvýhodnejšie lístky na Uprising zakúpite v sieti Ticketportal za €30 už len do konca júna.
Viac info na:
http://www.uprising.sk
http://www.fb.com/uprisingreggaefestival
Event:
http://www.facebook.com/events/589931431039922/
Lístky:
http://www.uprising.sk/sk/vstupenky.html

Israel Vibration on youtube

Rude Boy Shufflin’ -- http://youtu.be/Mwo33Sy0vWk
My Master’s Will -- http://youtu.be/uh-yBVE-vL0
Cool & Calm (live) -- http://youtu.be/20IV0HNZQQc

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie UPRISING REGGAE FESTIVAL 2013

Top