GORGOROTH & Vital Remains & guests

GORGOROTH & Vital Remains & guests

Dátum/Date: 24.03.2014 o 19.30 h.
Miesto konania/Place of event: Randal Club, Karpatská 2, Bratislava
Vstupné/Entry: 12 EUR

Popis/Description:
Keď mali Gorgoroth pred siedmimi rokmi na pódiu v Poľsku nabodnuté ovčie hlavy, ukrižované komparzistky a satanistické symboly, stíhaniu sa vyhli iba vďaka tomu, že presvedčili úrady, že si neboli vedomí konaniu v rozpore s citlivými poľskými zákonmi. Celá kontroverzia však dobre ilustruje to, ako sa naprieč rokmi zmenil alebo nezmenil black metal ako taký. Staré nórske kapely ako Gorgoroth alebo Mayhem zostali v jadre rovnako extrémne ako v minulosti, no ich vplyv je dnes širší ako predtým. V prípade Gorgoroth zároveň platí, že v dobe, keď black metal preberajú do rúk iné subkultúry a vytráca sa z neho pôvodná temnota, predstavujú Nóri návrat k starým, špinavým a smrteľne vážnym koreňom.
Po tom, ako sa Gorgoroth pred pár rokmi rozštiepili, obmenili zostavu a pripravujú nový album, prinesú do Bratislavy oživený, no stále dôležitý pohľad na históriu čierneho žánru.
S málokým by pritom na pódiu vyzneli lepšie než s antikresťanskými deathmetalistami Vital Remains. Pri tomto zložení nebudú na koncerte v Randale potrebné ani nabodnuté ovčie hlavy, ani nahé komparzistky. Nesvätá atmosféra sa dostaví automaticky.
Skupina, s ktorou nahral dva albumy aj uhrančivý Glen Benton z Deicide, je známa pre svoje nekompromisné dlhé skladby. Ešte pred vydaním nového albumu a bratislavským koncertom však avizuje, že prvýkrát od prelomu osemdesiatych a deväťdesiatych rokov predstaví nové kusy, ktoré budú výrazne kratšie. Brutalita klincov pribitých do hlavy im vraj zostane.

Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy

Vstupenku na toto podujatie si môžete vytlačiť aj u Vás doma
VSTUPENKY/TICKETS na podujatie GORGOROTH & Vital Remains & guests

Top