Detail info
Close

Hooverphonic

Hooverphonic

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

HOOVERPHONIC na jar pricestujú do Bratislavy. V piatok 18. marca 2022 sa predstavia v pôvodnej zostave so speváčkou Geike Arnaert v klube MMC.
Kultová belgická kapela u nás vystúpi v rámci turné pri príležitosti 20. výročia albumu THE MAGNIFICENT THREE.
 
🔶🔶🔶🔶🔶
 
Na Slovensku vystúpia piatykrát. Naposledy sa u nás skupina založená v polovici 90. rokov predstavila v októbri 2019 v takmer vypredanom Ateliéri Babylon, kam priviezla desiatu štúdiovú dosku Looking For Stars. Vtedy basák Alex Callier a gitarista Raymond Geerts prizvali do svojej formácie 18ročnú speváčku Luku Cruysberghs, víťazku talentovej súťaže The Voice of Flanders 2018. S Lukou sa Hooverphonicku podarilo naplniť svoju osobnú víziu v podobe svetovej úspešnej „retro futuristickej“ muziky.
V priebehu času prešli Hooverphonic z pôvodného trip hopu do žánru dream popu, indie a alternatívy. Ich celosvetovo známa hudba sa okrem iného objavila v seriáloch ako Baywatch, Sex and the City a v reklamách pre Volkswagen či Danone. Hity ako Eden, 2Wicky, Mad About You, Bada Boum sú perlami ich hudobnej produkcie. Projekt počas úspešnej cesty prešiel viacerými zmenami a vystriedal niekoľko vokalistiek, pričom najdlhšie z nich sa po 11 rokov udržala Geike Arnaert a Noémie Wolfs.
Po niekoľkých skvelých albumoch a experimentálnej tvorbe sa teraz Hooverphonic vracia ku koreňom. Ikonický hlas, ktorý urobil z mnohých ľudí celoživotných fanúšikov kapely, sa vrátil. Speváčka Geike, ktorá piesne podáva so zmesou empatie a vášne plnej melanchólie a ťárch života. „Narazili sme na seba. Začali sme sa rozprávať. Všetci sme cítili nutkanie a túžbu opäť spolupracovať, a preto sme sa rozhodli ísť do toho. Toto je jedinečná zostava Hooverphonic, je to naše jadro. Je to naozaj také jednoduché.“
The Magnificent Three, prezývka, ktorú im dali Japonci, sú tak späť. Ich rozdelenie v roku 2008 nebolo prudké, hoci to niektorí novinári naznačili. Geike chcela spraviť sólovú nahrávku a vydať sa vlastnou cestou. Gitarista Raymond súhlasí: „Nerozlúčili sme sa s vytiahnutými nožmi. (smiech) Nie sme rozčúlení.“ Pre Geike to bol pocit, akoby sa vrátila domov: „Chceli sme osláviť výročie nahrávky. Už len rozprávanie o tom prinieslo veľa príjemných spomienok. Je to zvláštny vnem. Skok späť do rozbehnutého vlaku ma veľmi teší."


Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

Top