Detail info
Close

Rodion Ščedrin: Carmen

Rodion Ščedrin: Carmen

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 30. 5. 2019 o 19.00 h.
Miesto konania/Place of event: Veľké koncertné štúdio Slovenského rozhlasu, Mýtna 1, Bratislava

Svetové predstavenie Carmen poslednýkrát na Slovensku

Slovenské divadlo tanca a Symfonický orchester Slovenského rozhlasu pripravili pre mimoriadny záujem divákov reprízu predstavenia Carmen. Jedinečné spojenie tanca a orchestra priamo na pódiu budú predpokladom nezabudniteľného zvukovo-vizuálneho zážitku. Predstavenie sa uskutoční 30. mája 2019 o 19.00 hod v obrátenej pyramíde v Bratislave. Legendárny ľúbostný príbeh do tanečnej podoby spracoval Ján Ďurovčík a diváci si ho budú môcť pozrieť poslednýkrát na Slovensku v hudobnej realizácii s rozhlasovými symfonikmi. 

Orchestrálnu suitu Carmen napísal Rodion Sčedrin pre sláčikový orchester a pomerne veľký aparát bicích nástrojov na tému slávnej rovnomennej opery Georgesa Bizeta, považovanej za najslávnejšiu a najpopulárnejšiu operu všetkých čias. Spolu s Čajkovského baletmi Labutie jazero a Luskáčik patrí k najhranejším dielam mnohých baletných súborov. Moderne spracované slávne melódie v tomto predstavení dopĺňa skvelá choreografia. Ján Ďurovčík v príbehu zachováva základnú dejovú líniu, konanie postáv však bohato parafrázuje a používa pritom prvky zo slovenského folklóru. 

Slovenské divadlo tanca s predstavením absolvovalo úspešné svetové turné na piatich kontinentoch od Ameriky až po ďalekú Čínu, kde ho s veľkým ohlasom videlo viac ako 50.000 divákov.

Vstupenky na koncert si môžete zakúpiť online a na predajných miestach siete Ticketportal. Predpredaj: 29 EUR, zľavnené 19 EUR. Predaj 1 h pred koncertom: 34 EUR, zľavnené 24 EUR. Nárok na zľavu majú študenti (ISIC), učitelia (ITIC), dôchodcovia a držitelia preukazov ZŤP a ZŤP-S.

Rad XIV - znížená cena vstupenky z dôvodu horšej viditeľnosti.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top