Detail info
Close

Symfonický orchester Slovenského rozhlasu

Symfonický orchester Slovenského rozhlasu

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Symfonický orchester Slovenského rozhlasu 

Ondrej Lenárd, dirigent

Jolana Fogašová, mezzosoprán

Ilja Zeljenka            Overtura giocosa
Richard Wagner       Tristan a Izolda, predohra k opere
                                 Izoldina smrť z lásky, ária
Claude Debussy        Faunovo popoludnie
Ottorino Respighi     Rímske slávnosti

Festivalový koncert nášho rozhlasového orchestra pod taktovkou Ondreja Lenárda uvedie Zeljenkova Overtura giocosa z roku 1982, jedna z najznámejších a najčastejšie uvádzaných symfonických skladieb vedúcej osobnosti našej hudobnej avantgardy. Sugestívna hudba úvodu a záveru Wagnerovej opery Tristan a Izolda, tvoriaca myšlienkový a kompozičný oblúk diela, je evergreenom sviatočných koncertných podujatí a v podaní znamenitej vokálnej sólistky Jolany Fogašovej a doyena slovenského dirigentského umenia bude pre poslucháčov dozaista pôžitkom. Druhá polovica koncertu sa bude niesť v duchu francúzskeho a talianskeho impresionizmu – Debussyho predohra Faunovo popoludnie z roku 1893, inšpirovaná slávnou básňou Stephana Mallarmého, i suita Rímske slávnosti tretia časť virtuóznej „rímskej“ trilógie Ottorina Respighiho, preveria dispozície našich rozhlasových symfonikov a umožnia im ukázať svoje kvality v najlepšom svetle.
So Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu si na BHS pripomenieme 90. Výročie založenia prvého profesionálneho symfonického orchestra na Slovensku.


Zmena programu a účinkujúcich vyhradená.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture Symfonický orchester Slovenského rozhlasu
Top