Detail info
Close

Jarné Bratislavské Jazzové Dni

Jarné Bratislavské Jazzové Dni

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Jarné Bratislavské Jazzové Dni sa každoročne konajú s ambíciou prezentovať najvýraznejšie budúce hviezdy jazzu, a blízkych žánrov. Pred rokom sme vám v klube Ateliér Babylon predstavili Billa Lauranceho zo Snarky Puppy, predtým Coryho Henryho, a Jacoba Colliera. Program tohto ročníku sa skladá z úžasnej estónskej pop-jazzovej speváčky a skladateľky Kadri Voorand, americkými hviezdami Omar Hakim a Rachel Z OZ Experience a fantastická izraelská speváčka Ester Rada.

Kadri Voorand je experimentálna, etablovaná jazzová speváčka a umelkyňa, ktorá prináša na pódium obrovské množstvo energie. Počas svojej kariéry spievala aj so slávnou Joss Stone. V roku 2017 bola Estónskymi Hudobnými Cenami ocenená Speváčkou roka a jej album získal cenu za Najlepši Jazzový album roku 2017. Na Jarných Džezákoch sa predstaví vo forme dua s basovým gitaristom Mihkelom Mälgandom.

Slávny bubeník Omar Hakim a Grammy ocenená klaviristka Rachel Z nám prinesú svoj nový projekt “ The OZ Experience”, ktorý má v sebe obrovské množstvo groovu a spontánnych kompozícií. Projekt nám v Bratislave predstavia s elektrickou basou Linleyho Marthe z Mariciusu, ktorý bol členom projektu “Joe Zawinul Syndicate”. Na gitaru bude hrať Louis Winsberg z Francie.

Ester Rada vyrastala na hudbe legendárnych speváčok ako Aretha Franklin, Nina Simone, a Ella Fitzgerald. Pre jej autorskú tvorbu bola výraznou inšpiráciou aj hudba vibrafonistu a perkusionistu Mulatuho Astatkeho, zakladateľa etiópskeho jazzu. Prečo etiópskeho? Ester je židovkou etiópskeho pôvodu, jej rodinu spolu s tisíckami ďalších z biblického strateného kmeňa presídlili do Izraela v rámci operácie Mojžiš.

Ester Rada debutovala pred piatimi rokmi. Už jej prvý hit Life Happens rotovali stanice MTV aj VH1, vystúpila na Glastonbury, počas troch ďalších rokov koncertovala na festivaloch a v kluboch na piatich kontinentoch. Na Slovensku sa predstavila v roku 2016 na festivale Pohoda, kde zožala obrovský úspech. 

Aktuálny album “Different Eyes” Ester Rada vydala koncom augusta 2017, na jej debutovom bratislavskom klubovom koncerte sa predstaví s novým repertoárom. Jej unikátny mix nového soulu, funku, tradičného R’n’B, a etiópskeho jazzu podmanil kritikov aj fanúšikov. S novým albumom Ester mieri do prvej ligy nusoulu a jazzu.

Program: 
Kadri Voorand duo (Estónsko)
Omar Hakim & Rachel Z OZ Experience feat. Linley Marthe & Louis Winsberg (USA)
Ester Rada (Izrael)
 
Milí fanúšikovia Jazzu, 
chceli by sme Vám dať do pozornosti informáciu, že aj napriek zakúpeniu lístkov na státie, budete mať v priestoroch Babylonu a koncertnej sály možnosť aj na sedenie a oddýchnutie Vašich vytancovaných nôh. Nevieme Vám garantovať dobrý výhľad na pódium ale rozhodli sme sa tak, kôli dĺžke koncertov a Vášmu pohodliu na Jarných Jazzákoch.
 
Tešíme sa na Vás!


Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

Top