Detail info
Close

Mám okno

Mám okno

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

MÁM OKNO

rozhlasová nahrávka pre SRo

V tvorbe Stanislava Štepku a Radošinského naivného divadla sa často stretávame s pôsobivým dramatickým záznamom či trpko-smiešnou správou o stave súčasnej rodiny a morálky. Spomeňme si na inscenácie Človečina (1971), Lás-ka-nie (1992), Materské znamienko (1995), Tata (1996), Včela v zime (1999)  alebo Hra o láske (2005)„Katarzia sa pre diváka rodí zo Štepkovho uhlu pohľadu, vyvolávajúceho očistný smiech,“ napíšu o spomínaných hrách v pražských novinách. Alebo napríklad v slovenskej Národnej obrode v súvislosti s Tatom konštatujú: „Stanislavovi Štepkovi a jeho divadelnému tímu sa podarilo ponoriť tak hlboko, až nakoniec našli podstatu a poetickým divadelným jazykom, vôbec nie naivne, hovoria o neznesiteľnej krehkosti ľudského bytia.“

   Farbistý príbeh o vidieckom starom otcovi, ktorý chce vždy a všade – hoci na prvý pohľad nenáležite a bláznivo – vidieť a vnímať okolitý svet, žiť naplno a so všetkým, čo život prináša, ale aj jeho vtipné a bizarné stretanie s rodinou a okolím, čo sa na jeho originálny spôsob života pozerajú podozrievavo a s nedôverou, je skráteným obsahom najnovšej trpkej komédie Stanislava Štepku a Radošinského naivného divadla Mám okno.

   „Volačo móže byt v živote polla pravidél. A volačo nesmí byt any nasilu,“ hovorí na jednom mieste v hre hlavný predstaviteľ Viktor, ktorý sa neustále vždy a všade chce s ľuďmi rozprávať, ale pri jeho neutíchajúcej snahe trpko zisťuje, že vlastne nemá s kým... Sizyfovské úsilie starého otca nielen žiť inak, bez predsudkov a so všetkým, čo k životu patrí, ale aj snívať si inak a po svojom, naráža v najnovšej Štepkovej komédii na nepochopenie vlastnej rodiny, ktorej sa takzvaný normálny život tuším pomaly rozdrobuje a mení na smutné živorenie a ľudský sen iba na živočíšny spánok...

   Najnovšia trpká komédia Radošinského naivného divadla Mám okno mala premiéru 6. a 7. novembra 2009 a vznikla v dramaturgii skúsenej dramaturgičky a herečky Dariny Abrahámovej, v réžii osvedčeného Ondreja Spišáka (v RND režíroval mimoriadne úspešné inscenácie Kino Pokrok, Tata, Ako som vstúpil do seba, Generál, Hra o láske, Desatoro) so Stanislavom Štepkom v titulnej úlohe starého otca Viktora a jednoznačne sľubuje divákom nevšedný a hlboký umelecký zážitok.

 



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top