Detail info
Close

SĽUK - GENEZIS

SĽUK - GENEZIS

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Slovenský ľudový umelecký kolektív (SĽUK) prichádza na scénu so svojím najnovším projektom „GENEZIS".
Príbeh o stvorení sveta a o prvých ľuďoch“.

Veľkolepo koncipovaný hudobno-tanečný program, doplnený filmovou projekciou, vznikol na vybrané biblické motívy z Prvej knihy Mojžišovej, Genezis.

Fascinujúci príbeh postupného vytvárania sveta – cez stvorenie Adama a Evy až po siedmy deň odpočinku dáva priestor na svieže, hravé a nápadité uchopenie jednotlivých tém. Vyhnaním z rajskej záhrady autori na scéne odhaľujú aj temnú stránku ľudstva. Morálnu skazenosť strieda boží hnev – podobnosť so súčasnosťou nie je pre tvorcov náhodná a tak SĽUK vedome kladie divákovi aj nejednu znepokojujúcu otázku.
Podmanivá hudba, skvelé choreografie, kreatívne animácie s využitím veľkoplošnej projekcie a strhujúce interpretačné výkony tanečného súboru SĽUK-u dopĺňajú vtipné divadelné výstupy i slovné komentáre v podaní hercov Františka Kovára, Petry Molnárovej a Reného Štúra.
GENEZIS je projekt určený pre súčasného náročného diváka. Jeho cieľom je, aby si milovníci divadla, hudby a tanca našli cestu aj k ľudovému umeniu a k folklóru. V hudobnom spracovaní, choreografiách, v textoch, v projekcii, scéne i v kostýmoch sa tvorcovia zamerali na súčasné inscenačné postupy. Štylistické spracovanie témy však evidentne odkazuje na tradičnú ľudovú kultúru ako na hlavný inšpiračný zdroj.

Námet a scenár: Juraj Hamar
Dramaturgia: Lenka Filipová, Juraj Hamar
Hudba: Stano Palúch
Choreografia: Laco Cmorej
Scéna: Marek Hollý
Kostýmy: Katarína Holková
Projekcie a grafický dizajn: Ján Šicko
Réžia: Juraj Nvota



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture SĽUK - GENEZIS
Top