Detail info
Close

Junge Deutsche Philharmonie

Junge Deutsche Philharmonie

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

53. ročník Bratislavské hudobné slávnosti (BHS)

Junge Deutsche Philharmonie

Jukka-Pekka Saraste, dirigent
Tzimon Barto, klavír

Kaija Saariaho     Laterna magica pre orchester
Sergej Prokofiev  Koncert pre klavír a orchester č.3 C dur op. 26
Carl Nielsen         Symfónia č. 4 op. 29

Fínska skladateľka Kaija Saariaho bola pred štyrmi rokmi hosťom festivalu Melos-Étos v Bratislave. Jej skladba Laterna magica vznikla na objednávku Berlínskej filharmónie a premiéra odznela v roku 2009 pod taktovkou Simona Rattla. Prokofievov magický Klavírny koncert č. 3, inšpirovaný básňou Alexandra Baľmonta, patrí medzi najpopulárnejšie diela veľkého ruského majstra. Symfónia č. 4 dánskeho skladateľa Carla Nielsena má v podtitule názov „Neuhasiteľná“. Autor ju písal v rokoch 1. svetovej vojny.
Orchester vynikajúcich mladých hudobníkov diriguje uznávaná autorita - fínsky dirigent svetového renomé. Jukka-Pekka Saraste „hovorí potichu a zvažuje slová, vyžaruje prirodzenú autoritu, ktorú radi rešpektujete pre osobité čaro osobnosti umelca.“ K atmosfére tvorivosti na koncerte prispieva aj nekonvenčný americký klavirista. Tzimon Barto ovláda sedem jazykov, je autorom niekoľkých románov, píše poéziu, je kulturistom. Zlom v jeho kariére klaviristu nastal v polovici osemdesiatych rokov minulého storočia, keď koncertoval vo viedenskom Musikvereine a na festivale v Salzburgu na pozvanie Herberta von Karajana. Odvtedy vzrušuje publikum i kritikov na obidvoch stranách Atlantiku.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture Junge Deutsche Philharmonie
Top