Detail info
Close

Comics Salón 2018

Comics Salón 2018

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Comics Salón 2018

Dátum/Date: 21. - 23. september 2018
Miesto konania/Place of event: Dom kultúry Ružinov,  Ružinovská 28, Bratislava

OTVÁRACIA DOBA
PIATOK: 13:00 - 22:00
SOBOTA: 09:00 - 22:00
NEDEĽA: 09:00 - 18:00

Cena PERMANENTKY na 3 dni:
13,90 Eur do 1.6. / 14,90 Eur do 1.7. / 15,90 Eur do 1.8. / 16,90 Eur do 1.9. / 17,90 Eur od 2.9.  


Comics Salon 2018 je XXXI. ročník medzinárodného festivalu popkultúry.
Festival sa venuje Comicsu, Anime, Hrám, Japonskej kultúre, KPOPu, Scifi, Fantasy a Hororu. Súčasťou festivalu je bohatá ponuka prednášok, workshopov, súťaží, najnovších filmov, fantastickej literatúry, hudby a umenia. Ponúka stretnutia so spisovateľmi, krsty kníh a samozrejme rôzne kreatívne súťaže.

Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy/without any discounts.


ZOMBIE SiTy RUN

Dátum/Date: 22.09.2018 09:30
Miesto konania/Place of event: Športový Areál Retro, Park Andreja Hlinku, Bratislava - Ružinov

CENA:
BEŽEC + CS18 na 3 dni- 40 Eur (Usetri 5Eur)
ZOMBIE + CS18 na 3 dni - 45 Eur (Usetri 5Eur)

ZOMBIE RUN PRICHÁDZA NA SLOVENSKO


Zombie Run je revolučný športový event určený pre celú rodinu. Účastnící sa môžu rozhodnúť medzi dvoma spôsobmi absolvovanie tohto preteku. Buď ako aktívni bežci absolvujúci prekážkový beh alebo ako účastníci preteku, ktorých úlohou je - v prezlečení za Zombies - získať čo najviac hracích životov.

Úlohou bežcov je absolvovať 3 km dlhý prekážkový beh, bez strát na troch hracích životov (vo forme farebných označení pripnutých na odeve)

Úlohou “Zombie” je naháňať v určených zónach bežcov a snažiť sa získať čo najväčší počet hracích životov. Všetci Zombie-účastníci majú možnosť vlastnej prípravy alebo môžu využť nalíčenie profesionálnymi make-up artistami, aby sa čo najviac približovali postavám 'Neživých' z filmovej a komiksovej kultúry.

Z USA pochádzajúci Zombie Run v sebe spája to najlepšie z prekážkovvých behov a cosplay z komiksovej kultúry. Zombie Run sa začina tešiť čoraz väčšej popularite v celej Európe a konečne sa predstaví aj na Slovensku.

 

Zombie Run je športová zábava, spájajúca v sebe viacero zdanlivo nesúrodých prvkov.

Prekážkový beh: Na 3 km dlhej trati prekonávajú bežci celkovo 8 fyzicky náročných prekážok. Tieto prekážky vyžadujú fyzickú zdatnosť a odvahu jednotlivca, alebo tímovú spoluprácu. Medzi prekážkami nechýbajú typické nástrahy podujatí série Obstacle Course Racing, ako: šplh na sieť, klietka, tmavá diera, pneumatiky, strecha, bahenné pole, rúčkovanie a pod.
Teamová spolupráca: na tomto podujatí platia dve základné pravidlá: Prvé pravidlo : ZOMBIE ? RUN ! Druhé pravidlo : STAY TOGETHER = STAY ALIVE. Stredne obtiažna prekážková trať síce umožňuje fyzicky trénovaným jedincom náskok v jej zdolávaní, ale osamotený bežec si len veľmi ťažko môže sám pomôcť voči nástrahám v podobe dynamických prekážok (zombies). Prekonanie dynamických prekážok je možné len v skupine, keďže vtedy je menšia pravdepodobnosť, že “zombies” stihnú odňať všetky herné životy bežcov. (Skupiny sú tvorené náhodne z 20 až 30 pretekárov, pripravených na štarte, ktoré k sebe prideľuje štartér. Skupiny vybiehajú v ca 20 minútových intervaloch). Členovia skupiny sa v priebehu preteku naučia teamovej spolupráci a dopĺňajú sa navzájom svojimi schopnosťami.
Hra: aj na tak fyzicky náročnom podujatí, akým je prekážkový beh, môže ísť len o hru. Nemerajú sa žiadne dosiahnuté časy, dokonca nie je možnosť postupu do ďalšieho kola. Napriek všetkej tej námahe, potu, odreninám a únave, sa jedná len o hru. Je to “len” jedna z mnohých variácii hry na naháňačku.
Fantasy Pop Kultúra: neexistuje žiaden iný prekážkový beh, kde by sa mohli stretnúť fyzicky zdatní súťažiaci spolu s fanúšikmi comicsov, fantasy a cosplay. Neexistuje spoločné športové podujatie, kde by sa aktívne zúčastňovali tak odlišné skupiny ľudí. Toto podujatie ponúka rovnocennú možnosť realizovať a maximalizovať svoje zážitky priaznivcom komiksovej pop kultúry, ako aj nadšencom všetkých foriem outdoor fitness. Na žiadnom inom športovisku sa nestretnú tak protikladné kultúry.
O čo ide v Zombie Run:
V Zombie Run rozlišujeme dve skupiny učastníkov: bežci a zombíci.

BEŽCI : Bežci sa snažia zdolať čo najlepšie prekážkovú trať a dobehnúť do cieľa bez strát na “herných životoch”, čo predstavujú tri odnímateľné vlajky pripevnené na opaskoch pretekárov.Pretekár, čo dobehne do cieľa s aspoň jedným životom získa medailu “Survivor”, kým pretekár bez životov získava medailu “Infected”

ZOMBÍCI : Zombíci sa snažia v rámci svojich úloh a stanovísk odňať čo najviac “herných životov”. Existujú tri druhy Zombíkov, z ktorých má každý svoju úlohu. Niektorí sú statickí a čakajú na prebiehajúcich bežcov, iní sú dynamickí a môžu bežcov naháňať počas celej trate (s výnimkou občerstvovacích staníc) Zombíci sa maskujú buď sami DYI (cosplay), alebo za pomoci maskérov na mieste konania podujatia.

Vekové obmedzenie:
Vekový limit pre bežcov je 15 rokov. Vekový limit pre Zombies je 16 rokov.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture Comics Salón 2018
picture Comics Salón 2018
picture Comics Salón 2018
picture Comics Salón 2018
picture Comics Salón 2018
picture Comics Salón 2018
picture Comics Salón 2018
Top