Detail info
Close

Nikita Boriso-Glebsky, Kasparas Uinskas

Nikita Boriso-Glebsky, Kasparas Uinskas

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Streda 3.10. o 17.00 Malá sála Slovenskej filharmónie

Nikita Boriso-Glebsky, Kasparas Uinskas

Nikita Boriso-Glebsky, husle
Kasparas Uinskas, klavír

Ernö von Dohnányi, Sergej Prokofiev, Johannes Brahms

Bratislavský rodák Ernö von Dohnányi spolu so svojimi celoživotnými priateľmi Bélom Bartókom a Alexandrom Albrechtom absolvoval štúdium na bratislavskom maďarskom gymnáziu a následne na Akadémii Franza Liszta v Budapešti. Na pozvanie slávneho huslistu Josepha Joachima v rokoch 1905 –1915 vyučoval na berlínskej Hochschule für Musik; z tohto obdobia pochádza aj skvelá Husľová sonáta cis mol. Balet Romeo a Júlia Sergeja Prokofieva je jedným z najuvádzanejších baletných titulov a plnohodnotne žije aj vďaka obľúbeným suitám. Tri sonáty pre klavír a husle Johannesa Brahmsa, ktoré skomponoval na vrchole svojich tvorivých síl, predstavujú zásadný míľnik vo vývoji tohto žánru.
Nikita Boriso-Glebsky je víťazom Medzinárodnej súťaže Jeana Sibelia a Fritza Kreislera, ako aj laureátom Medzinárodnej súťaže P. I. Čajkovského v Moskve, Kráľovnej Elizabety v Bruseli a ďalších. Kasparas Uinskas ako sólista koncertuje v najprestížnejších sálach sveta, ako newyorská Carnegie Hall, Berlínska filharmónia, londýnska Wigmore Hall, J. F. Kennedy Center a ďalších. Je aj vynikajúcim komorným partnerom.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture Nikita Boriso-Glebsky, Kasparas Uinskas
Top