Detail info
Close

Čajkovského orchester Vladimir Fedosejev, dirigent

Čajkovského orchester Vladimir Fedosejev, dirigent

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Utorok 2.10. o 19.30 h Koncertná sieň Slovenskej filharmónie

Čajkovského orchester
Vladimir Fedosejev, dirigent
Andrej Korobeinikov, klavír

Piotr Iľjič Čajkovskij   Ročné obdobia (úprava pre orchester)
                               časti: Október, November, December
                               Koncert pre klavír a orchester č. 1 b mol op. 23
                                Symfónia č. 4 f mol op. 36

Piotr Iľjič Čajkovskij bol mužom mnohých tvárí. Vo chvíľach relaxu po finalizácii Klavírneho koncertu č. 1 b mol a baletu Labutie jazero napríklad na podnet redakcie časopisu Nouvellist napísal cyklus dvanástich pôvabných skladieb pre klavír o všetkých mesiacoch v roku. Fatálna a tragická Symfónia č. 4 je prvým prejavom hlbokej duševnej krízy, v akej sa Čajkovskij ocitol po uvedomení si nemožnosti svojej túžby žiť plnohodnotný život a prežívať skutočnú lásku.
Orchester, ktorý nesie Čajkovského meno, vstúpil do hudobného diania v roku 1930; jeho hudobným riaditeľom a šéfdirigentom je vyše štyridsať rokov skvelý majster taktovky Vladimir Fedosejev. Mimoriadne populárny, náročný Klavírny koncert b mol si vypočujeme v podaní Andreia Korobeinikova, „jedinečného klaviristu s unikátnym dotykom, ktorý kombinuje silu a technické majstrovstvo s mimoriadnou citlivosťou.“ Rodák z Moskvy získal ceny na vyše dvadsiatich medzinárodných súťažiach, spomeňme aspoň Medzinárodnú klavírnu súťaž Skriabina (Grosseto, Taliansko, 2004) a Rachmaninova (Los Angeles, USA, 2005). Publiku BHS sa Korobeinikov predstavil už v roku 2013 spolu s huslistom Vadimom Repinom.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture Čajkovského orchester Vladimir Fedosejev, dirigent
Top