Detail info
Close

Orchestre de Paris Thomas Hengelbrock, dirigent

Orchestre de Paris Thomas Hengelbrock, dirigent

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Sobota 6.10. o 19.30 h Koncertná sieň Slovenskej filharmónie

Orchestre de Paris
Thomas Hengelbrock, dirigent
Igor Levit, klavír

Hector Berlioz Béatrice a Bénédict, predohra k opere
Sergej Prokofiev Koncert pre klavír a orchester č. 2 g mol op. 16
Ludwig van Beethoven Symfónia č. 7 A dur op. 92

Výrazom Berliozovej celoživotnej fascinácie Shakespearom je aj jeho opera Béatrice a Bénédict na námet komédie Mnoho kriku pre nič. Sergej Prokofiev sa vo svojom eruptívnom Klavírnom koncerte č. 2 začal prejavovať ako zásadný experimentátor. Výbušne pôsobí aj Siedma symfónia Ludwiga van Beethovena. Dielo je dionýzovskou apoteózou rytmu a nespútanosti pohybu, voľnosti myslenia, slobodnej gestiky.
Účinkovanie Orchestre de Paris, telesa, ktoré sídli v novopostavenej exkluzívnej parížskej Filharmónii a je považované za najvýznamnejšie z krajiny galského kohúta, patrí k prestíži festivalu. Invenčný, pre objavovanie tajomstiev hudby zapálený Thomas Hengelbrock, je jedným z najvyhľadávanejších dirigentov. Spolu s ďalšou hviezdou na BHS Igorom Levitom prinesú nové impulzy aj v Prokofievovom Klavírnom koncerte č. 2. Tohoročný festival ponúka jedinečnú možnosť porovnať interpretáciu tohto diela v podaní dvoch skvelých predstaviteľov súčasného interpretačného umenia (zaznie aj v stredu 10. októbra).



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture Orchestre de Paris Thomas Hengelbrock, dirigent
Top