Detail info
Close

Jazz za Železnou oponou

Jazz za Železnou oponou

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 08.09.2018 o 20.00 h
Miesto konania/Place of event: Blue Note, J. Hašku 18, Nové Mesto nad Váhom

TRENČIANSKA JAZZOVÁ SPOLOČNOSŤ o.z.
uvádza
JAZZ ZA ŽELEZNOU OPONOU
venované pamiatke
Ladislava Martoníka, Ladislava Gerhardta,
Karla Velebného a Evy Olmerovej
hudba rokov 1960 - 1980

Zostava :
Dáša Libiaková voc, Dušan Húščava ts, Lajko Horský tp,
Jozef Brisuda b, Peter Jankech p, Janko Babič dr

Cyklus koncertov pod názvom Jazz za železnou oponou je predstavenie obdobia vývoja jazzu vo východnej Európe v čase ideologického potlačovania jazzu, ako nežiadúceho hudobného žánra, ktorý predstavuje nevhodný prejav západnej resp. americkej kultúry.
Napriek nedostatku možností priameho kontaktu s jazzovou literatúrou, obmedzeného prístupu k nahrávkam, nedostatku notového materiálu, učebníc a príručiek, sa v krajinách za "železnou oponou" jazz rozvíjal a aktívne hral. Pod rôznym označením sa vyhýbal ideologickej perzekúcii a aj z ťažko dostupných zdrojov sa hudobníci, skladatelia a aranžéri nechávali poučiť a inšpirovať v ich tvorbe. Výsledkom bola hudba s neopakovateľnou autenticitou, ktorú je bezpodmienečne nutné zachovať pre nastupujúce generácie a pre záznam vo svetovej histórii jazzu.
Cyklus koncertov Jazz za železnou oponou predstavuje priamych aktérov tohto obdobia. Cieľom projektu je sústrediť hudobníkov v pokiaľ možno autentickom zložení a s autentickou tvorbou obdobia "jazzovej neslobody". prehlbuje jeho priame pôsobenie a zaujímavosť hlavne pre mladých interpretov a záujemcov o jazzovú hudbu.

Vstupné/Entry: 8,00 EUR 
Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy/without any discounts.

Potrebná rezervácia stola na telefónnom čísle 0902 608 912 alebo na maili info@bluenote.sk



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top