Detail info
Close

Benefičný koncert WOLFGANG AMADEUS MOZART REQUIEM

Benefičný koncert WOLFGANG AMADEUS MOZART REQUIEM

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

V sobotu 29. septembra o 19 h. zaznie v rožňavskom evanjelickom kostole posledné dielo Wolfganga Amadea Mozarta REQUIEM d mol, zádušná omša pre sóla, zbor a orchester KV 626.

Requiem je posledné Mozartovo dielo, napísané v r. 1791, ktoré už žiaľ nedokončil. Podľa majstrových zápiskov a odporučení uvedený hudobný monument dokončil až jeho žiak Franz Xaver Süßmayr.

Tento hudobný skvost je opradený aj rúškom tajomstva. Objednávateľ diela nebol známy a objednávka prišla uprostred noci.

Hovorí sa, že v tom čase už veľmi chorľavý Mozart (+5. 12. 1791, 36 r.) videl v objednávke znamenie blížiacej sa smrti. Údajne pod týmto dojmom komponoval Requiem sám pre seba.

V Rožňave takéto veľké dielo v plnom rozsahu a naštudovaní ešte nebolo inscenované. Predstaví sa viac ako 70 účinkujúcich – orchester, spevácky zbor a sólisti Štátnej opery z Banskej Bystrice.

Aj vďaka jedinečnej akustike klasicistického evanjelického kostola bude tento výnimočný koncert nezabudnuteľným zážitkom.

„Som rád, že po vyše roku sa mi podarilo dostať do Rožňavy toto úchvatné Mozartovo dielo. Počúvam ho od mladosti a teraz má pre mňa osobitný nádych,“ uviedol Belo Hefler z občianskeho združenia ALENKA.

„Zo série koncertov pod logom červeného motýľa bude Mozartovo Requiem vrcholom. A myslím si, že aj v porovnaní so všetkým, čo bolo v našom meste z vážnej hudby doteraz predvedené,“ dodal.

Tento kncert bude mať benefičný charakter. Výťažok zo vstupného pôjde pre deti z tunajšieho detského domova.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top