Detail info
Close

RAFAŁ BLECHACZ –Mozart / Dvořák

Abonentný cyklus Gesamtkunstwerk 2018/2019
RAFAŁ BLECHACZ –Mozart / Dvořák

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

SYMFONICKÝ ORCHESTER HESENSKÉHO ROZHLASU
ANDRÉS OROZCO-ESTRADA, dirigent
RAFAŁ BLECHACZ, klavír
Wolfgang Amadeus Mozart: Predohra z opery Figarova svadba
Wolfgang Amadeus Mozart: Klavírny koncert č. 23 A dur, KV 488
Antonín Dvořák: Symfónia č. 9 e mol, op. 95 Z nového sveta

Sympatie pre domácu ľudovú melodiku sa u Antonína Dvořáka prebudili najmä počas exilu v Spojených štátoch amerických. Český skladateľ si cestu k poetike hudobného folklóru našiel na rozdiel od moravského krajana Leoša Janáčka skôr okľukou cez „divoký západ“. V legendárnej „Novosvetskej“ nepočuť iba náznaky českého folklóru, ale aj indiánsky mýtus Song of Hiawatha, ktorý inšpiroval Antonína Dvořáka ku kompozícii jednej z najikonickejších symfonických skladieb vôbec.

Aj dejiny úspechu Mozartovej slávnej opery buffy Figarova svadba sa začali písať v Čechách. Zatiaľčo jej viedenskú premiéru prijalo publikum rezervovane, prvé pražské prevedenie pod taktovkou samotného skladateľa o pár týždňov neskôr prijalo publikum v Stavovskom divadle s frenetickým nadšením. Mozarta, ktorý sa do Viedne vrátil s plnými vreckami peňazí a povesťou dramaticky mimoriadne nadaného skladateľa, oslavovala Praha celé tri týždne.

Dirigent koncertu Andrés Orozco-Estrada, ktorý v poslednej dobe zaujal kritikov i verejnosť najmä ako „maliar zvukov“, je na čele Symfonického Orchestra Hesenského rozhlasu vo Frankfurte nad Mohanom viac než prísľubom napínavého a neslýchaného pohľadu na obe skladby vynikajúce strhujúcou dramatikou.

Ich meditatívnym spojením sa stane Mozartov Klavírny koncert č. 23, širokospektrálne zobrazujúci ľudské pocity, vnímanie a emócie v podaní intelektuálne azda najzaujímavejšieho klavírneho virtuóza najmladšej generácie, Rafała Blechacza.

Vstupenky:
A kategória 65 EUR
B Kategória 45 EUR
Zľavnené (ITIC/ISIC/Dôchodca) z B Kategórie 20 EUR



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top