Detail info
Close

DOUBLE VOICE & PIANO EVENING

15th KlezMORE Festival Vienna & Bratislava
DOUBLE VOICE & PIANO EVENING

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

POLINA SHEPHERD (GB/RU) & KARINE SARKISJAN (ARM)

Karine Sarkisjan
Rodáčka z arménskeho Jerevanu predstavuje unikát na slovenskej hudobnej scéne svojou brilantnou kombináciou klavírnej hry a jedinečného vokálneho prejavu. Okrem toho sa Karine s obľubou venuje aranžovaniu ľudových piesní pre rôzne nástrojové obsadenia, ako aj zborových skladieb (o.i. Ave Maria, ktorú v premiére uviedol Slovenský filharmonický zbor). Karine je vyhľadávanou umelkyňou pre iné hudobné zoskupenia a tak hosťuje na koncertoch skupín Balkanansambel, Bashavel, Preßburger Klezmer Band (na ktorého CD Tsvantsik Yorn sa predstavila), Shum Davar, Pacora trio a Kaschauer klezmer Band. Venuje sa taktiež aj scénickej hudbe (spolupráca so Slovenským národným divadlom, s Martinským komorným divadlom a iné). Karine sa predstavila ako jedna z hviezd veľkých klezmerových festivalov Ľvove a Petrohrade, kde jej interpretáciu jidiš piesní vysoko ocenili aj také legendy ako Lorin Sklamberg a Michael Alpert. Karine tak právom prináleží miesto medzi top interpretmi slovenskej world music.

Polina Shepherd
Polina, rodáčka z ruskej Kazane (hlavné mesto Tatarstanu), sa po absolvovaní tamojšej Štátnej akadémie stala členskou prvej ruskej klezmer kapely po perestrojke pod názvom Simcha. V súčasnosti pôsobí ako interpretka a skladateľka vlastných piesní, ktoré interpretuje s dychovkou Fanfara pôsobiacou v prímorskom Brightone a ďalšími zoskupeniami. Polina je často prizývanou profesorkou židovskej vokálnej hudby a interpretácie a pôsobí aj ako programová riaditeľka klezmerových festivalov v Moskve, Kazani, Paríži, Charkove, Brightone a iných európskych mestách. Skomponovala viac ako 100 skladieb pre divadelné predstavenia, spevácke zbory, klavír a tradičné súbory židovskej hudby. Ako sólový interpret prezentuje šírku originálnych kompozícií a tradičných piesní, lyrických aj epických, vianočné a svadobné piesne, tance a ďalšie druhy ľudovej piesne. Iná časť jej repertoáru predstavujú tak veľmi Rusmi milované romance z 18.-19. storočia. So svojím sólovým projektom absolvovala turné v Rusku, USA, Kanade, Švajčiarsku, Belgicku a Brazílii. Jej najnovší sólo album Three Centuries Ago v ruštine a jidiš je predstavením nielen jej vlastnej hudby, ale aj poézie.

Úchvatný vokál (Musician)
Shepherdovej skladby sú vysoko originálne a citlivé... Polinina hra na klavíri vylepšuje jej nádherné skladby... Jej hudba vyjadruje cit, humor a pátos... (Songlines)
Speváčka Polina Shepherd sa narodila na Sibíri v hudobnej rodine a dlhodobo sa venuje východoeurópskej židovskej a ruskej hudbe. Kombinuje virtuózny vokálny talent s jeho emočným podaním. Polina srší energiou z tých istých zdrojov, ktoré robia flamenco a blues tak výnimočnými. (Portuguese American Journal).



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture DOUBLE VOICE & PIANO EVENING
picture DOUBLE VOICE & PIANO EVENING
Top