Detail info
Close

LADO a SĽUK

LADO a SĽUK

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Slovenský ľudový umelecký kolektív SĽUK je profesionálne umelecké teleso pôsobiace od roku 1949 v oblasti umeleckého spracovania a interpretácie folklóru na Slovensku. SĽUK vo svojej tvorbe vychádza z autentických podôb slovenského ľudového umenia, ktoré spracúva do umelecky vysoko kvalitných a divácky úspešných programov. Okrem tradičných prístupov prináša aj nové inovatívne umelecké projekty.

Chorvátsky národný súbor ľudového tanca LADO bol založený v roku 1949 v Záhrebe ako profesionálny súbor s cieľom umeleckého spracovania, interpretácie a  javiskovej prezentácie bohatej chorvátskej tradičnej hudby a tanca. Repertoár pozostáva z viac ako stovky rôznych choreografií a niekoľkých stoviek vokálnych, inštrumentálnych a vokálno-inštrumentálnych čísel, prostredníctvom ktorých LADO predstavuje bohaté a rozmanité regionálne tradície Chorvátska.

LADO a SĽUK oba profesionálne kolektívy už 70 rokov preukazujú svoju kvalitu na celom svete. Spoločné predstavenie týchto dvoch výnimočných umeleckých telies sa na Slovensku uskutoční prvýkrát v ich histórií. Program bude uvedený pri príležitosti predsedníctva Chorvátska v Rade Európskej únie.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top