Detail info
Close

Slávka Zámečníková a Peter Kellner

Slávka Zámečníková a Peter Kellner

Miesto:

Slávka Zámečníková a Peter Kellner - večer obľúbených operných árií.

Vstupenky

Popis podujatia

Veľké slovenské hlasy
SLÁVKA ZÁMEČNÍKOVÁ a PETER KELLNER

Koncert mladých slovenských operných spevákov, aktuálne sólistov Viedenskej štátnej opery, sopranistky Slávky Zámečníkovej a basistu Petra Kellnera.

Slávka Zámečníková je absolventkou Konzervatória v Bratislave, magisterské štúdium absolvovala na Hochschule für Musik Hanns Eisler v Berlíne. Získala viacero víťazstiev a popredných umiestnení na prestížnych speváckych súťažiach, o.i. Neue Stimmen 2019, Hans Gabor Belvedere, Stanisław Moniuszko 2019, Bundeswettbewerb Gesang Berlin 2018, Accademia Belcanto 2018.

Od sezóny 2020/21 je členkou súboru Viedenskej štátnej opery, kde sa v prvej sezóne predstavila ako Norina (Don Pasquale, Donizetti), Frasquita (Carmen, Bizet) a Poppea L‘incoronazione di Poppea/Korunovácia Poppey, Monteverdi). Jej stvárnenie Poppey malo veľký medzinárodný ohlas. V zahraničí ju hudobná kritika už prirovnáva k Anne Netrebko. V sezóne 2021/22 sa vo Viedni už predstavila ako Nannetta (Falstaff, Verdi), čaká ju Musetta (La Bohème, Puccini), Sophie (Werther, Massenet), Pamina (Čarovná flauta, Mozart) a v premiére Euridice (L’Orfeo, Monteverdi).

Mladý basista Peter Kellner študoval na Konzervatóriu v Košiciach, v salzburskom Mozarteu a absolvoval Vysokú školu umenia v Grazi. Získal operné štipendium v súťaži vo Wigmore Hall, 2. cenu a cenu publika v Mozartovej súťaži v Salzburgu (2018) a 1. cenu v súťaži Feruccio Tagliavini v Deutschlandsbergu. Od sezóny 2018/19 je členom súboru Viedenskej štátnej opery. Súčasne hosťuje aj v zahraničí, najmä v londýnskom Royal Opera House. V sezóne 2021/22 vo Viedni úspešne debutoval v role Masetta (Don Giovanni, Mozart), čaká ho rola Wagnera (Faust, Gounod) a predstaví sa aj ako Figaro (Figarova svadba, Mozart) a Don Basilio (Barbier zo Sevily, Rossini). Tiež bude debutovať v Metropolitnej opere v role Collina (La Bohème, Puccini).

V programe ukážu obaja sólosti svoje spevácke umenie v sólových áriách i duetoch z opier W. A. Mozarta, G. Donizettiho a Ch. Gounoda. Na klavíri ich bude sprevádzať americký klavirista a dirigent Stephen Hopkins. Už 11 rokov pôsobí vo Viedenskej

štátnej opere ako korepetítor sólistov a dirigent. Bakalárske hudobné vzdelanie získal na Univerzite Yale a klavírny sprievod a koučing vyštudoval na Westminster Choir College. Vystupoval aj ako koncertný klavirista. Ako korepetítor a dirigent pôsobil vo viacerých operných domoch v USA a od r. 2010 je vo Viedenskej štátnej opere.


Vstupenky
5. kategória: 15 €
4. kategória: 25 €   
3. kategória: 35 € 
2. kategória: 49 €     
1. kategória: 69 €

Zľavy a vstupenky pre deti, študentov, dôchodcov, zťp, zťp/s:
3. kategória 30%,
4. a 5. kategória 50%

 



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

Top