Detail info
Close

Klavírny recitál Martin Kasík

SLOVENSKÁ FILHARMÓNIA
Klavírny recitál Martin Kasík

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Klavírny recitál Martin Kasík

Martin Kasík klavír

Ludwig van Beethoven

Sonáta pre klavír č. 7 D dur, op. 10 č. 3
Sonáta pre klavír č. 14 cis mol, op. 27 č. 2 Quasi una fantasia

Modest Petrovič Musorgskij Obrázky z výstavy

Ludwig van Beethoven bol na jednej strane rebel s bohatým emočným a fantazijným zázemím, na strane druhej prísny racionalista, štrukturalista, architekt. Sonáta D dur patrí k jeho skorším dielam. Sonáta cis mol je dokonalým vyjadrením jeho integrity; pôsobí zasnene, roztopašne a búrlivo, za touto „fantazijnou“ fasádou výrazovosti však tkvie rýdza štruktúra. Bravúrna rondová suita Modesta Petroviča Musorgského Obrázky z výstavy je inšpirovaná obrazmi skladateľovho priateľa Viktora Hartmanna, ktorý predčasne zomrel. Suita je jedným z prvých pokusov vytvoriť presvedčivú hudobnú paralelu k výtvarným dielam.
Kritika oceňuje Martina Kasíka za jeho tvorivý, poetický prístup k interpretácii, ktorý zachytáva náladu okamihu, duchovný presah a mimoriadnu bohatosť a premenlivosť nálad. Jeho nahrávky pre spoločnosti Supraphon a Arco Diva získali najvyššie ocenenia v časopisoch Gramophone, Repertoire a Harmonie.

40% zľava zo vstupenky platí pre dôchodcov, študentov a ŤZP po predložení príslušného preukazu



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Odporúčané

Top