Detail info
Close

Bella, Elgar, Holst

SLOVENSKÁ FILHARMÓNIA
Bella, Elgar, Holst

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Bella, Elgar, Holst


Slovenská filharmónia
Slovenský filharmonický zbor (ženská časť)
Daniel Raiskin dirigent
Branko Ladič zbormajster
Alban Gerhardt violončelo

Ján Levoslav Bella   Sedmohradsko, požehnaná krajina / Siebenbürgen, Land des Segens

Edward Elgar           Koncert pre violončelo a orchester e mol, op. 8

Gustav Holst            Planéty, symfonická suita, op. 32

 

 

Poslednú orchestrálnu skladbu Koncertná predohra Sedmohradsko, požehnaná krajina, napísal skúsený skladateľ Ján Levoslav Bella ako šesťdesiatročný. Meditatívny violončelový koncert Edwarda Elgara ostával dlhý čas v úzadí Elgarovej tvorby, až jeho interpretácia v podaní sólistky Jacqueline du Pré v šesťdesiatych rokoch minulého storočia priniesla koncertu popularitu, ktorú si právom zaslúži. Sedemčasťová orchestrálna suita Planéty, sčasti inšpirovaná astrológiou, krátko po 1. svetovej vojne preslávila Gustava Holsta, ktorého hudba ovplyvnila nasledujúcu generáciu anglických skladateľov ako Michael Tippet a Benjamin Britten, ako aj tvorcov americkej filmovej hudby.

V spolupráci so Slovenskou filharmóniou a jej šéfdirigentom Danielom Raiskinom bude účinkovať Alexander Ramm. Laureát Čajskovského súťaže z roku 2015 upútal pozornosť verejnosti najmä nahrávkou violončelových suít Benjamina Brittena. Po úspešnom absolvovaní Veľkonočného festivalu v Baden-Badene sa na domáce koncertné pódium vracia Slovenský filharmonický zbor so svojím zbormajstrom Jozefom Chabroňom.

 

40% zľava zo vstupenky platí pre dôchodcov, študentov a ŤZP po predložení príslušného preukazu



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Odporúčané

Top