Detail info
Close

SĽUK - Výber z tvorby

76.Hudobné Leto Trenčianske Teplice
SĽUK - Výber z tvorby

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Nechajte sa očariť neopakovateľným tanečným vystúpením, folklórnymi tradíciami a nádhernými krojmi. Slovenský ľudový umelecký kolektív vás svojím dynamickým tancom vtiahne do pôsobivého sveta tradičnej ľudovej kultúry. Vychutnajte si folklórne choreografie, mapujúce zvyklosti po celom území Slovenska, spracované mimoriadne pôsobivo a na umelecky vysokej úrovni. Tvorba SĽUK-u vychádza z autentických podôb slovenského ľudového umenia, ktoré dokáže pretaviť do divácky úspešných programov. Ponúka pritom ľudové choreografie s rôznou mierou štylizácie, ale dokáže zaujať aj odvážnymi posunmi do nových žánrov. Profesionálne umelecké teleso prezentuje tradičné ľudové umenie po celom Slovensku a počas svojej dlhej histórie reprezentovalo našu krajinu vo viac ako 60 štátoch sveta.

SĽUK pôsobí v oblasti umeleckého spracovania a interpretácie tradičnej ľudovej kultúry na Slovensku už od roku 1949. Počas 70-ročnej histórie so SĽUK–om spolupracovalo mnoho výrazných umeleckých osobností – choreografov, výtvarníkov, skladateľov a profesionálnych interpretov. Hudobný profil telesa najviac ovplyvnil Alexander Moyzes, Ján Cikker, Eugen Suchoň, Tibor Andrašovan, Svetozár Stračina a ďalší. Ako choreograf a umelecký šéf SĽUK dlhodobo a výrazne formoval Juraj Kubánka. Medzi nezabudnuteľných interpretov, ktorí pôsobili v SĽUK–u, patria Heda Melicherová, bratia Ševčíkovci, bratia Antalíkovci, Rinaldo Oláh, Ján Berky a mnohí ďalší.

voľné sedenie: 25€
VIP box A s miestenkou a občerstvením: 30€
VIP box B s miestenkou a občerstvením: 120€ / 4 osoby

Koncert je súčasťou festivalu 76. Hudobné leto Trenčianske Teplice. Podujatie je organizované s podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top