Detail info
Close

Peter Lipa a Zuzana Mikulcová - Stretnutie dvoch generácií

76.Hudobné Leto Trenčianske Teplice
Peter Lipa a Zuzana Mikulcová - Stretnutie dvoch generácií

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Čo sa stane, keď sa stretne legenda a mladá krv slovenského jazzu? Peter Lipa ponúkne návštevníkom Hudobného leta unikátne medzigeneračné stretnutie spolu so speváčkou a skladateľkou Zuzanou Mikulcovou. Slovenský spevák s vyše 50-ročnou hudobnou kariérou je považovaný za nestora slovenskej jazzyovej scény. Dlhodobá práca s kvalitnými textármi mu dopomohla vykryštalizovať hudbu, ktorej základným kameňom je blues, ale nechýba ani jazz, R&B, groove či šansón. Dôležitou súčasťou koncertnej atmosféry jeho vystúpení sú samotní diváci, ktorí v Kursalone určite ocenia obohatenie programu v podobe talentovanej jazzovej speváčky Zuzany Mikulcovej. Jej tvorba sa pohybuje na pomedzí viacerých žánrov. Okrem jazzu vo svojich projektoch rada využíva napríklad prvky pop-soulu a elektronickej hudby. S Petrom Lipom ich spája aj spoločná pieseň Nenápadný nápad, ktorá vznikla v rámci Zuzaninho medzinárodného audiovizuálneho projektu Fúzie.

Peter Lipa odohral počas svojej kariéry koncerty na všetkých kontinentoch sveta a nahral až 25 albumov. Svoj prvý projekt však predstavil až vo svojich 40 rokoch, pretože dovtedy mal pre komunistickú cenzúru vydávanie nahrávok oficiálne zakázané. Najsilnejším momentom jeho kariéry je spoločné vystúpenie s jazzmanom Bobbym McFerrinom, ktorý ho pozval na pódium v závere svojho bratislavského koncertu v roku 1986. S mladou jazzovou speváčkou Zuzanou Mikulcovou sa Peter Lipa zoznámil v roku 2009 na súťaži Nové tváre slovenského jazzu, na ktorej zažiarila ako víťazka o rok neskôr. Zuzana spolu s kapelou vystúpila ako predskokanka americkej speváčky Lisy Simone a amerického speváka José Jamesa v Slovenskom rozhlase či na koncerte Jamesa Blunta v bratislavskom NTC.

voľné sedenie: 20€
VIP box A s miestenkou a občerstvením: 25€
VIP box B s miestenkou a občerstvením: 100€ / 4 osoby

Koncert je súčasťou festivalu 76. Hudobné leto Trenčianske Teplice. Podujatie je organizované s podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top