Detail info
Close

Holokaust

Holokaust

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Vzhľadom na aktuálnosť témy a dianie vo svete, sme sa rozhodli uviesť inscenáciu Holokaust, príbeh o najhlbších jazvách, ktoré vznikli pri vytváraní novodobej slovenskej spoločnosti. Tvorcovia zobrazujú historické obdobie, evokované názvom hry, kontroverzným a moderným spôsobom.

Hra Holokaust vychádza zo spomienok Hildy Hraboveckej, ktorá prežila prvý dievčenský transport z územia fašistickej Slovenskej republiky do Osvienčimu (1942). Kontroverzným a moderným spôsobom zobrazuje historické obdobie, v ktorom vznikli najhlbšie jazvy na utváraní novodobej slovenskej spoločnosti, evokované názvom hry.

Anna Králiková sa po revolúcii vracia do vlasti a chce reštituovať svoj majetok, až kým nezistí, že jej rodina ho v skutočnosti arizovala. Jej príbeh rámcuje dramatické osudy ľudí žijúcich na slovenskom území v čase, keď majoritné obyvateľstvo prežívalo materiálnu prosperitu a opájalo sa rozmachom kultúry, zatiaľ čo občania židovskej národnosti boli premiestňovaní do vyhladzovacích koncentračných táborov. Prvá časť hry sa odohráva v dobovej kaviarni a druhá kdesi medzi nebom a zemou, dávno po tom, ako hrôzy spojené s holokaustom slovenských židov odzneli a sú takmer zabudnuté.

Film Svätopluk - kráľ starých Slovákov vznikol len pre účely inscenácie ako súčasť umeleckého zámeru. Všetky jeho súčasti a ich vzájomná súvislosť sú umeleckou licenciou.

Vizuál k inscenácii - zdroj foto: MV SR Slovenský národný archív, archívny fond Slovenská tlačová kancelária, 1939-1945, č. 21 004, autor Jozef Teslík

UPOZORNENIE:

Po prestávke nastane zmena sedenia.

V predstavení Holokaust sú použité vycvičené nemecké ovčiaky. Zvieratá sú vycvičené odborne spôsobilými osobami a starostlivosť o ich výcvik, životné podmienky a zdravie prebieha v súlade so zákonom č. 39/2007 Z. z. o veterinárnej starostlivosti a o zmene niektorých zákonov. Vycvičené živé zvieratá budú sprevádzané odborne spôsobilými osobami a budú mať náhubky.

Príbeh, na ktorý by Slovensko najradšej zabudlo
24.02.2020
DÁTUM PREMIÉRY

2 hod. 50 min.
30 MIN. PRESTÁVKA

Tvorcovia
RÉŽIA RASTISLAV BALLEK
DRAMATURGIA ZUZANA ŠAJGALÍKOVÁ / MARTIN KUBRAN / SAŠA SARVAŠOVÁ
SCÉNA A KOSTÝMY KATARÍNA HOLKOVÁ
SVETELNÝ DIZAJN ROBERT POLÁK
HUDOBNÁ SPOLUPRÁCA JURAJ BIELIK / ADRIAN RAJTER
PODKLADY PRE VIDEOPROJEKCIU EVA JANOVSKÁ

Hrajú
ESTER ROZENFELDOVÁ POLINA NIKOLAEVSKAYA
RÓZA ROZENFELDOVÁ EVA MATEJKOVÁ
LILI WEISSOVÁ ANEŽKA PETROVÁ
JAKOB WEISS MATEJ MARUŠIN
AMBRÓZ KRÁLIK MILAN ONDRÍK
ANNA KRÁLIKOVÁ KATARÍNA ŠAFAŘÍKOVÁ
KRISTÍNA MAJEROVÁ EDITA KOPRIVČEVIĆ BORSOVÁ
HANA KOSTOLNÍKOVÁ BARBORA ANDREŠIČOVÁ
JANO PUJDES GREGOR HOLOŠKA
RÁDIO MARTIN HRONSKÝ



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top