Detail info
Close

Opona hore - premiéra

Opona hore - premiéra

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Úzkostlivá Pam, snaživá Theresa, príťažlivá Jackie, bláznivá Sharon a svojrázna babička Betty - päť žien, ktoré zdedia staré ošarpané divadlo. Musia ho zrekonštruovať, no na to potrebujú nemalé finančné prostriedky a tak sa rozhodnú zorganizovať benefičný večer. Napätie vrcholí keď svoju účasť potvrdí najväčšia hviezda česko-slovenského šoubiznisu.

Komédia pre päť žien bola uvedená na vyše sto ochotníckych scénach vo Veľkej Británii a v profesionálnych divadlách v Španielsku, Belgicku, Holandsku, Írsku, Estónsku i na Novom Zélande. Pred piatimi rokmi sa premiéry dočkalo i české publikum v pražskom Divadle Palace, v réžii Davida Prachařa.

Peter Quilter je jedným z najvýznamnejších a najúspešnejších komédiografov súčasnosti, autorom divadelných scén na West Ende a Broadwayi, ktorého hry boli preložené do 27 jazykov a uvedené vo viac ako štyridsiatich krajinách sveta. Bol dvakrát nominovaný na Olivierovu cenu a trikrát na Tony Awards.

Soňa Ferancová režírovala v Divadle Aréna viacero titulov, v rokoch 2007 – 2010: Yasmine Reza: Boh masakra, Liz Lochhead: Perfect days, Terry Johnson: Absolvent, tešiace sa mimoriadnemu diváckemu úspechu, rovnako ako špiritistická komédia Medzi nebom a zemou autorky Pam Valentine (2015).

Tvorcovia
RÉŽIA SOŇA FERANCOVÁ
PREKLAD A DRAMATURGIA SAŠA SARVAŠOVÁ
SCÉNA SILVIA BALÁŽOVÁ
KOSTÝMY SIMONA VACHÁLKOVÁ
HUDBA A ZVUK JURAJ BIELIK
CHOREOGRAFIA ŠÁRKA ONDRIŠOVÁ

Hrajú
THERESA ANDREA SABOVÁ
SHARON LUJZA GARAJOVÁ SCHRAMEKOVÁ
PAM DAGMAR BRUCKMAYEROVÁ
BETTY VIKTOR HORJÁN
JACKIE KARIN HAYDU



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top