Detail info
Close

Pianographique

Pianographique

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

14.7., 20:00, Slovenský rozhlas

Pianographique

Maki Namekawa (klavír), Dennis Russell Davies (klavír), Cori O’Lan (real-time vizualizácie)

Projekt Pianographique vznikol z iniciatívy medzinárodného festivalu Ars Electronica v Linzi v roku 2013 a tvorí ho séria spoluprác japonskej klaviristky Maki Namekawa (na festivale Viva Musica! sa predstavila po boku Philipa Glassa v roku 2015 s programom The Complete Piano Etudes), amerického klaviristu a dirigenta Dennisa Russella Daviesa a rakúskeho vizuálneho umelca Cori O’Lana. Pianographique je o prepájaní umenia s novými technológiami, konkrétne o vizuálnom stvárnení hudby, ktoré vzniká v reálnom čase (real-time) na základe interakcie hudby, interpretov a počítačového systému. Počítač je v tomto prípade pomyselným maliarskym štetcom, ktorý je ovládaný klaviristami, a tak ako sa interpretácia jednej skladby na rôznych koncertoch môže líšiť, odlišné sú aj jej samotné vizuálne stvárnenia. Maki Namekawa a Dennis Russell Davies tvoria klavírne duo od roku 2003. Pravidelne koncertujú na významných pódiách v Európe, Japonsku a v Severnej Amerike. Sú jednými z najbližších spolupracovníkov amerického skladateľa Philipa Glassa a pravidelne uvádzajú jeho diela. Na koncerte v rámci festivalu Viva Musica! uvedú jeho skladby Piano Sonata (v slovenskej premiére) a Four Movements for Two Pianos, ktoré doplnia diela The Seasons Johna Cagea a Piano Phase Steva Reicha.

Zmena programu a účinkujúcich vyhradená.

Zľavy:

- 50% pre imobilné osoby a ich sprievod- 20% pre seniorov nad 65 r., študentov, držiteľov preukazov ISIC, ITIC, Euro<26 len pri zakúpení vstupeniek na predajných miestach Ticketportal alebo priamo na mieste konania koncertu na základe predloženia príslušného dokladu



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top