Detail info
Close

MÁRIA TERÉZIA #posledná milosť

MÁRIA TERÉZIA #posledná milosť

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Pôvodný slovenský muzikál autorov Gombár-Horňák-Brezáni o panovníčke, ktorá ovplyvnila chod dejín v našom - stredoeurópskom priestore a bola nositeľkou hodnôt, na ktorých stojí dnešná Európa. Bola mocnou političkou medzi mužmi-panovníkmi, ale aj ľúbiacou a zraniteľnou ženou medzi mužmi-slabochmi.

Mária Terézia je po smrti manžela konfrontovaná s rastúcou ambíciou svojho syna Jozefa, rovnako ako s vlastným smútkom a bolesťou. V rovnakom čase zachytávame na pozadí príbehu viedenského dvora aj druhý, paralelný príbeh. Do bratislavského podhradia – časti Vydrica – prichádza mladá žena Magdaléna. Nevieme o nej veľa. Dozvedáme sa len, že prichádza po stopách svojich predkov, ktorým kedysi patril starý mlyn, dnes nefunkčná a rozpadajúca sa ruina. Magdaléna hodlá tento objekt zveľadiť a znova oživiť. Starousadlíci Vydrice ako Mlynár, Mlynárka a ďalší susedia, prijímajú prítomnosť neznámej mladej ženy s nedôverou. Zvlášť, keď sa ukáže, že Magdaléna je žena výnimočná, vládnuca nevšednými schopnosťami. Pre uzavretú komunitu sa stáva podozrivou a je označená za bosorku.

Muzikál je neustálym prelínaním týchto dvoch na prvý pohľad nesúrodých svetov, ktoré sa však pomyselne prelínajú, dopĺňajú, až sa v závere fatálne pretnú.

Inscenácia je postavená na dynamickom striedaní dvoch príbehov, dramatickom nerve javiskových situácií a akčnosti mnohých scén. Medzi nimi je neustále prítomné napätie, ktoré postupom času graduje a prináša nové a nové zápletky. Rovnako spôsob spracovania témy je veľmi súčasný. Nie je žiadnou exkurziou do 18. storočia, ale snaží sa po každej stránke vyjadrovať jazykom súčasného divadla. Po hudobnej stránke dielo komunikuje so svojím divákom rečou modernej hudby dnešnej mladej generácie a moderným tanečným prejavom, ktorý vytvára zvláštnu symbiózu dneška spolu so svetom 18. storočia a osvietenstva.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top