Detail info
Close

Slovensko v obrazoch - ND Nitra

Slovensko v obrazoch - ND Nitra

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Do dnešných dní sa Švantnerovo dielo označuje ako vrchol naturizmu, s čím čiastočne možno súhlasiť, no Švantnerovo dielo je podstatne hlbšie, mnohovrstevnatejšie a modernejšie. Jeho obrazy človeka a ľudského života sú hlbokou analýzou príčin vzniku a existencie zla v človeku, vo všetkých nás. Čiže večnou otázkou sprevádzajúcou existenciu ľudstva od počiatku jeho dní.

Aj inscenácia Slovensko v obrazoch pracuje so základnou Švantnerovou témou. Naša scénická materializácia poviedok Suky, Ľudská hra a Sedliak hľadá odpoveď na dôvody narodenia „diabla“ v poviedke Piargy. A to prostredníctvom asociačných moderných obrazov a postupov hovoriacich jazykom súčasných mladých ľudí.

Inscenácia Slovensko v obrazoch si kladie za cieľ predstaviť Františka Švantnera ako mimoriadne moderného, múdreho, zrozumiteľného a nadčasového autora, ktorý je zaujímavý a atraktívny aj pre dnešných mladých ľudí.

Koncept a dramatizácia: Šimon Spišák a Veronika Gabčíková
Dramaturgia: Veronika Gabčíková
Scéna, kostýmy a objekty: Karel Czech
Hrajú: Ľuba Dušaničová, Agáta Spišáková, Miloš Kusenda, Ivan Martinka



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top