Detail info
Close

Hudba sveta Žilina

MESTSKÉ DIVADLO ŽILINA
Hudba sveta Žilina

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

V Žiline bude znieť hudba world music konečne naživo!
Prichádza festival HUDBA SVETA ŽILINA

 
Po online vydaní posledného ročníku festivalu HUDBA SVETA Žilina, sa začiatkom októbra predstavia už naživo skvelí hudobníci zo zahraničnej ale aj domácej world music scény.

Tradícia jarných world music koncertov v Žiline v rámci festivalu HUDBA SVETA ŽILINA sa z pochopiteľných dôvodov presunula na jeseň, no siedmi ročník festivalu opäť prinesie všetkým milovníkom hudby rôznych kultúr dva dni plné kvalitnej a nesmierne pestrej hudby. Siedmeho a ôsmeho októbra sa môžu návštevníci tešiť na latino a balkánsky baschavel v podaní kapiel pochádzajúcich z rôznych krajín Európy. Druhý deň festivalu 8. 10. 2021 otvorí o 19:00 v Mestskom divadle Žilina originálna česká world music kapela MIJAKTIČ ORKESTAR prezentujúca vlastný pohľad na balkánsku hudobnú tradíciu. Zvyšok večera bude patriť slovenskej kapele BALKANSAMBEL a jej hosťom. Táto dobre známa žilinská kapela naživo predstaví projekt, kam si pod autorským vedením Mareka Pastírika pozvala svojich najvýznamnejších hostí. V priebehu spoločného Galakoncertu sa spolu s BALKANSAMBLOM na pódiu predstavia: MARTIN  GEIŠBERG spolu s Danielom Špinerom a Marekom Pastírikom v rámci projektu „Na Modrej Planéte“, kde veľmi citlivo prepojili divadelný folk s balkánskym soundom a na záver večera Folklórny súbor ROZSUTEC v  projekte „Len tak...“ predvedie unikátne spojenie tradičného slovenského folklóru s krivými rytmami balkánskej dychovky, okorenené efektnou tanečnou zložkou.

HRÁME V REŽIME OTP

Na základe semaforu pre kultúrne podujatia, v snahe zabezpečiť čo najbezpečnejšie prostredie a vzhľadom na rýchle šírenie delta variantu ochorenia COVID-19 hráme pre vás v režime OTP - očkovaní, testovaní a tí, čo COVID-19 prekonali.

Za osobu v režime OTP sa považuje osoba plne očkovaná *; osoba, ktorá je schopná sa preukázať negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 72 hodín od odberu v prípade RT-PCR/LAMP testu alebo 48 hodín od odberu v prípade antigénového testu; a osoba, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami.

* Pod plne zaočkovanou osobou sa myslia osoby, ktoré sú 14 dní po druhej dávke dvoj-dávkovej vakcíny, alebo 21 dní po jedno-dávkovej vakcíne, alebo 14 dní po akejkoľvek dávke, ak osoba prekonala ochorenie COVID-19 za ostatných 180 dní.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top