Detail info
Close

Forum Instrumentorum

Forum Instrumentorum

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Medzinárodný festival Dni starej hudby 2018
Piatok 8. jún 2018 – 19.00 – Dvorana HTF VŠMU
Forum instrumentorum
Sławomir Zubrzycki viola organista

Program:
Poľské hudobné pamiatky zo 16. storočia a poľskí, talianski, nemeckí a francúzski skladatelia 16. a 17. storočia: Adam JARZĘMBSKI – Giovanni GABRIELI – Luzzasco LUZZASCHI – Carl Friedrich ABEL – Mr de SAINT-COLOMBE – Marin MARAIS

Forum instrumentorum je viacročný voľný cyklus koncertov v rámci festivalu Dni starej hudby, na ktorých sa návštevníci môžu oboznámiť so zabudnutými hudobnými nástrojmi, ich dnešnými podobami alebo objavnými rekonštrukciami. Po alpskom rohu v roku 2016 je tohto roku na programe hudobný nástroj, ktorý v rámci svojich početných technických vynálezov, v ich presných, zachovaných nákresoch zanechal pre budúce pokolenia Leonardo da Vinci: viola organista. Ide o nástroj, ktorý spája hru na sláčikovom a klávesovom nástroji, ovládateľný jedným hráčom. V priebehu neskorších storočí vzniklo podľa tohto nákresu niekoľko funkčných nástrojov, ktoré sa však nezachovali. Sławomir Zubrzycki, poľský skladateľ a klavirista vytvoril na základe Leonardovho nákresu svoju verziu tohto nástroja, s ktorým žne úspechy nielen v Európe, ale aj v zámorí. Koncert v Žiline dokumentuje niekoľkoročný zámer exportovať vybrané podujatia DSH do miest mimo hlavného mesta SK.

Vstupné: 5,00 EUR
Zľavnené vstupné: seniori, študenti, ZŤP: 3,00 EUR



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top