Detail info
Close

JOHN PATITUCCI ELECTRIC GUITAR QUARTET

JOHN PATITUCCI ELECTRIC GUITAR QUARTET

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

PREDAJ VSTUPENIEK AJ NA MIESTE KONANIA.

Program
:
18.30 otvorenie sály

19.00 Šrámek & Nikitin - Altar
20.00 John Patitucci Electric Guitar Quartet


Dátum/Date: 16.05.2017 o 19.00 h
Miesto konania/Place of event: Veľké koncertné štúdio Slovenského rozhlasu, Mýtna 1, Bratislava

Popis/Description: 

Detstvo Johna Patitucciho bolo pestré. Skúmal hru na niekoľkých nástrojoch. Mal len desať, keď sa naučil hrať na elektrickej gitare, zatiaľ čo skladať a vystupovať začal o dva roky neskôr. V pätnástich ovládol akustickú basgitaru a klavír o rok na to. Naplno však svoju vášeň začal rozvíjať krátko pred dovŕšením tridsiatky. Dôvod, prečo jazzový svet ovládol predviedol Bratislavčanom ešte v roku 2009. V máji 2017 prichádza vďaka cyklu koncertov City Sounds of Bratislava ukázať nový vlastný projekt.

Rýchlo sa pohol od soulu a rocku k jazzu a žánrom klasickej hudby. keďže študoval basu na San Francisco State University a Long Beach State University. V roku 1980 pokračoval vo svojej kariére v Los Angeles, kde pracoval ako štúdiový hudobník a jazzový umelec. Podieľal sa na nahrávkach umelcov ako B.B. King, Chick Corea, Herbie Hancock, George Benson, Natalie Cole, Bon Jovi či Sting. S niektorými z nich dokonca absolvoval aj vystúpenia po celom svete. Do jeho portfólia spadá tiež práca s filmovými skladateľmi Jerrym Goldsmithom, Ryom Cooderom, Jamesom Newtonom Howardom a inými.

Do popredia sa dostával dravo, a to od roku 1985 vďaka spojeniu s Chickom Coreom, keď mal iba 26 rokov. Jeho spolupráce s Elektric Band a Akoustic Band, vlastných šesť svojpomocne aranžovaných nahrávok pod hlavičkou GRP Records a iná kreatívna tvorba mu vyniesli dve ocenenia Grammy. Jedno za hranie a druhé za skladanie. Navyše, jeho eponymný debut dobyl v čase vydania žánrový rebríček prestížneho magazínu Billboard.

Krátko pred začiatkom nového tisícročia prešiel 56-ročný Američan pod krídla vydavateľstva Concord Jazz, kde vydal ďalších sedem kúskov: One More Angel (1997); Now (1998); Imprint (2000); Communion (2001); Songs, Stories and Spirituals (2003); Line by Line (2006) a Rememberance (2009). Na poslednej menovanej sa prvýkrát objavil aj saxofónový génius Joe Lovano a bubenícky vrituóz Briane Blade. Štúdiovka si vyslúžila nomináciu na Grammy za Najlepší jazzový inštrumentálny album roka 2009.

Ešte vtedy sa Patitucci prvýkrát predstavil slovenským fanúšikom, keď v Bratislave koncertoval s americkým saxofonistom Wayneom Shorterom a jeho kvartetom, ktorého súčasťou bol okrem neho aj spomínaný Blade na bicích a Danilo Perez za klavírom. Do hlavného mesta Slovenska sa vráti 16. mája 2017. Svojou 14. štúdiovkou Brooklyn (2015) predstaví v Slovenskom rozhlase samostatný jazzový projekt The John Patitucci Electric Guitar Quartet. Etablovanému multiinštrumentalistovi budú robiť spoločnosť Adam Rogers a Steve Cardenas (obaja gitara) a Nate Smith (bicie).

Vstupné/Entry: 25€, 30€, 35€, 40€, 45€
Zľavnené vstupné/Discounted entry: Vozíčkar 12€ (Obmedzený počet.)



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture JOHN PATITUCCI ELECTRIC GUITAR QUARTET
Top