Detail info
Close

PROGRES 2 (CZ) Turné 50 rokov !

PROGRES 2 (CZ) Turné 50 rokov !

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum: 28.11.2018
Miesto: Collosseum, Košice, Vrátna 70
Vstupné: 15€, na mieste 19€
Balkon: 23€ sedenie (20 ks)

Art rock je vybočením z hlavného prúdu, prelínajú sa v ňom prvky klasickej hudby, rocku a mnohých ďalších smerov, preto nie je jednoduché ho presne definovať. Aj u nás, vo vtedajšom Československu, našiel nasledovníkov a dal vzniknúť mnohým kvalitným nasledovníkom zahraničných vzorov ako Genesis, ELP, Marillion, Pink Floyd, YES a mnohých ďalších. Medzi výrazných umelcov, ktorí sa dajú zaradiť do art rockového smeru môžeme zaradiť Deža Ursínyho, Collegium Musicum, Blue Effect a koncom 70. Rokov zabodoval aj brnenský Progres 2 okolo zakladajúcich členov Zdeňka Kluku a Pavla Váněho. V roku 1978 mal koncertnú premiéru Dialog s vesmírem, ktorý bol vôbec prvou rockovou operou v Československu. LP vydalo hudobné vydavateľstvo Panton  v roku 1980. Zároveň s dvojalbumom „Třetí kniha džunglí“, s brilantným debutom Romana Dragouna v skupine ide o ťažiskové diela Progres 2

Brnenskí artrockoví veteráni oslávia 50. rokov na scéne dvoma špeciálnymi koncertmi v Slovenskom rozhlase v Bratislave a v historickej Starej radnici na Hlavnej ulici v Košiciach v zložení:


Pavel Váně
 - gitara / spev               Zdeněk Kluka – bicie / spev                            Pavel Pelc  - bicie

                          Roman Dragoun - spev / klávesy                 Miloš Morávek - gitara

 


Ako špeciálny hosť sa predstaví Dáša Ubrová so skupinou:

https://www.facebook.com/hudbajeradost/videos/1867084326691334/

https://www.facebook.com/hudbajeradost/videos/1935341966532236/



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

Top