Detail info
Close

Slovenská klavírna tvorba

Slovenská klavírna tvorba

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

53. ročník Bratislavské hudobné slávnosti (BHS)

Slovenská klavírna tvorba

Hanuš Domanský    Dithyramby
Alexander Albrecht Sonáta F dur pre klavír
Milan Novák           Klavírna suita č.1
Juraj Hatrík           Malá suita pre klavír, Toccata
Ivan Hrušovský      Fantázia, introdukcia a fúga v starom slohu pre klavír štvorručne

Účinkujú: Peter Šándor, Samuel Michalec, Eduard Lenner, Peter Nágel,
Norbert Daniš a Klára Varsamisová

Večer zo slovenskej klavírnej tvorby prináša diela významných reprezentantov našej modernej hudobnej kultúry. Vzhľadom na orientáciu Alexandra Albrechta na hudbu významných európskych skladateľov na prelome 19. a 20. storočia stál tento tvorca dlho v tieni svojich generačných súputníkov, ktorí sa v súlade s dobovou estetikou konfrontovali predovšetkým s inšpiráciami slovenskou ľudovou hudbou. Pri hľadaní svojej kompozičnej identity sa vrstovníci Ivan Hrušovský a Milan Novák konfrontovali aj s estetikou neoklasicizmu ako štýlu, ktorý sa navracia k hudobným formám a štýlom minulých epoch. Hanuš Domanský a Juraj Hatrík patria síce ku generácii tzv. slovenskej hudobnej avantgardy, ktorá do hudobného života vstupovala v sedemdesiatych rokoch 20. storočia a vyrovnávala sa predovšetkým s tvorbou západoeurópskych skladateľov, obaja sa však napokon nechali dominantne inšpirovať predovšetkým tvorbou klasikov európskej hudby prvej polovice 20. storočia.
Koncertom pokračujeme v projekte prezentácie slovenskej klavírnej tvorby (BHS 2015) a slovenskej komornej tvorby (BHS 2016), ktoré sa stretli s priaznivou odozvou poslucháčov.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture Slovenská klavírna tvorba
Top